Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Šmakoun po mexicku
Autor: Jana
Datum přidání 09.12.2013
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 15 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: 100 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 200 gr šmakounu Mexiko (1 balení)
  • 1 - 2 cibule
  • 150 gr mražené zeleninové směsi
  • 400 g sterilovaných sekaných bio rajčat (1 konzerva)
  • 1 lžička rozmarýnu
  • 1/2 lžičky tymiánu
  • mořská sůl
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • špetka chilli
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 70 g sterilované kukuřice

Na přílohu:

  • 300 gr brambor
  • mořská sůl
  • 2 - 3 lžičky římského kmínu

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 12,89 g 30,64 g 6,34 g 999,17 kJ (239 kcal)
celkově 51,57 g 122,56 g 25,37 g 3 996,67 kJ (955 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Omyjeme, oškrábeme brambory a nakrájíme je na čtvrtky. Dáme je vařit do osolené vody s římským kmínem. Nakrájíme cibuli a necháme na oleji zesklovatět. Přidáme mraženou směs, necháme krátce podusit a přidáme koření. Potom přidáme sterilovaná rajčata, šmakoun nakrájený na kostky, kukuřici, špetku chilli (pokud chceme pokrm pálivější) a necháme několik minut podusit. Lehce dosolíme a můžeme podávat s brambory vařenými v osolené vodě s římským kmínem.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty