Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Rýže na kari
Autor: neznámý
Datum přidání 11.03.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 a 1/2 hrníčku rýže
  • 3 hrníčky vody
  • 350 g nakrájené zeleniny (mrkev, celer, petržel, kapusta, fazolové lusky)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 lžička másla
  • 1 lžíce sojové omáčky Shoyu
  • 1/2 lžičky kari koření
  • řepa na oblohu (bez sladidel)

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 7,18 g 61,50 g 2,27 g 1 257,69 kJ (300 kcal)
celkově 28,73 g 245,98 g 9,07 g 5 030,76 kJ (1202 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Rýži propereme pod tekoucí vodou, nasypeme do hrnce, přimícháme kari koření, zalijeme vodou a vaříme na mírném ohni pod pokličkou. Mezitím si na másle zpěníme cibulku, přimícháme zeleninu a lehce osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, shoyu a pár minut ještě povaříme. Na závěr přimícháme uvařenou rýži. Podáváme sypané sýrem a s řepou. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

chovancikovapetra@ | 11.03.2011 - 12:06
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Nejnovější články

Food Safety - Eurobarometr 2019

Čeho se nejvíce v oblasti bezpečnosti potravin bojí obyvatelé jednotlivých…

Kontaminanty v potravinovém řetězci

Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) a v překladu Ministerstvo…

V hledáčku vegetariánské a veganské výrobky

Módní vlny "VEGE" jste si určitě všimli. Ale jsou skutečně v obchodních sítích…

Další zajímavé recepty