Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečená rýže s jogurtovou zálivkou
Autor: neznámý
Datum přidání 04.04.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 50 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 1/2 hrníčku dlouhozrnné rýže
  • 3 hrníčky vody
  • 4-5 lžic jogurtu
  • 90g tvrdého sýru
  • 4 bobkové listy
  • 1 cibule
  • 2 papriky
  • 2 vejce
  • trochu másla
  • sůl 
  • bylinky podle chuti - bazalka, petrželka, ...

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 14,62 g 72,19 g 10,21 g 1 773,48 kJ (424 kcal)
celkově 73,12 g 360,93 g 51,07 g 8 867,40 kJ (2118 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Rýži propereme, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Přidáme listy bobkového listu a vaříme do změknutí. Papriku omyjeme, zbavíme jádřince a pokrájíme na menší kousky, cibuli na kolečka. Máslem vymažeme zapékací misku a nasypeme pokrájenou zeleninu. Na ni vložíme tenký plátek másla a vložíme do předem vyhřáté trouby asi na 20 minut. Pečeme téměř na maximum. Během pečení občas promícháme, pokud by se zelenina připalovala, troubu zeslabíme. Mezitím si v misce smícháme vajíčko, jogurt, nastrouhaný sýr a podle chuti osolíme. Uvařenou rýži vmícháme k paprice s cibulí, přidáme bylinky popřípadě ještě sůl a zalijeme jogurtovou zálivkou. Troubu zeslabíme na 200 stupňů a dáme zapéct.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

anonymní uživatel | 1.02.2021 - 15:31
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Dělala jsem s bazalkou a provensálským kořením a přidala jsem rajče. Jednoduchý, vcelku rychlý recept. Chuťově pecka, nezatíží.

karča | 4.04.2012 - 17:28
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Dneska odzkoušeno a moc dobré! Jsme nemocní, takže nemáme chuť k jídlu, tohle ale bodlo, chutnalo a nezatížilo bříško:-)

Nejnovější články

Je libo brouk nebo červík?

Hmyz jako jídlo budoucnosti? Ne, už teď je možné ho zařadit do svých jídelníčků!

Rostlinné nebo živočišné?

Zájem konzumentů o tzv. rostlinné alternativy mléka, mléčných výrobků, ale i…

Varné typy brambor

Blíží se nám Vánoce a bramborové saláty. jaké typy brambor použít aby se nám…

Další zajímavé recepty