| Autor: | flybee | 
| Datum přidání | 28.12.2011 | 
| Druh receptu | Oběd, Večeře | 
| Doba přípravy surovin:  | 
					20 min | 
| Doba vaření: | 30 min | 
| Počet porcí: | 4 ks | 
| Přibližná cena: | neuvedena | 
| Chuť: | |
| Cena: | |
| Obtížnost: | |
| 
						
							 Přidat vlastní foto 
						
					 | 
				|
				
				
				
				
				
		
								
									Rýže natural
								
								
								Rýže dlouhozrnná natural
							
								
									Sůl s jodem Tesco Value
								
								
								Jedlá sůl s jodem vakuová
							
								
									Arax Rýže basmati
								
								
								Rýže basmati
							
								
									Zeleninová směs s kukuřicí
								
								
								Hluboce zmrazená zeleninová směs
							
								
									Paprika sladká mletá Vitana
								
								
								Paprika sladká mletá
							
Na rozpáleném oleji nebo ghí osmahneme brambory, pak je vyndáme a vsypeme rýži, po celou dobu dobře mícháme. Když je rýže dozlatova orestovaná, přidáme zpět brambory, nakrájené kousky květáku, případně nakrájenou kořenovou zeleninu dle sezóny, bobkový list, hřebíček, kurkumu, papriku, chilli, osolíme a zalijeme dvojnásobkem vody. Zpočátku vaříme na plném ohni, pak plamen stáhneme a necháme dojít. Ke konci varu můžeme přidat nadrobno nakrájenou brokolici. Můžeme mírně zchladlé zakapat citrónovou šťávou (jemně).
Z kuchařky od Harishe Johariho - Ájurvéda, léčivá kuchyně.
Právě se nám dělá a už jenom čekáme než rýže změkne. Ještě jsem před tím osmahla cibulku a pak přidala brambory. Voní to nádherně a už se moc těšíme. Děkuji za recept. Jednoduchý, rychlý a téměř bez práce.
Přidat komentář