Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zeleninové pulao
Autor: flybee
Datum přidání 28.12.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1/2 kg bílé rýže
  • 2 - 3 brambory
  • čtvrt květáku 
  • 10 ks celého hřebíčku
  • 4 bobkové listy
  • kurkuma
  • sůl
  • paprika
  • špetka chilli
  • kořenová zelenina
  • brokolice
  • citrón

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Na rozpáleném oleji nebo ghí osmahneme brambory, pak je vyndáme a vsypeme rýži, po celou dobu dobře mícháme. Když je rýže dozlatova orestovaná, přidáme zpět brambory, nakrájené kousky květáku, případně nakrájenou kořenovou zeleninu dle sezóny, bobkový list, hřebíček, kurkumu, papriku, chilli, osolíme a zalijeme dvojnásobkem vody. Zpočátku vaříme na plném ohni, pak plamen stáhneme a necháme dojít. Ke konci varu můžeme přidat nadrobno nakrájenou brokolici. Můžeme mírně zchladlé zakapat citrónovou šťávou (jemně).

Příběh receptu

Z kuchařky od Harishe Johariho - Ájurvéda, léčivá kuchyně.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Dita | 28.12.2011 - 17:41
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Právě se nám dělá a už jenom čekáme než rýže změkne. Ještě jsem před tím osmahla cibulku a pak přidala brambory. Voní to nádherně a už se moc těšíme. Děkuji za recept. Jednoduchý, rychlý a téměř bez práce.

Nejnovější články

Varné typy brambor

Blíží se nám Vánoce a bramborové saláty. jaké typy brambor použít aby se nám…

Jak bezpečné a kvalitní jsou u nás potraviny?

jsme skutečně popelnicí Evropy nebo je to trochu jinak? Sami jsme byli…

Čerstvé ryby na Rohlíku? Proč ne!

Pro čerstvé ryby nemusíte už jen k moři. Do 48 hodin od výlovu mohou být na…

Další zajímavé recepty