Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Pikantní těstovinový salát se zeleninou
Autor: Lucka
Datum přidání 15.09.2011
Druh receptu Oběd, Příloha
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 20 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

 

  • Balíček těstovin (různý tvar i barvy)
  • 100-150g drůbeží maso
  • 1 zakysaná smetana
  • zelenina dle chuti - okurka, cibulka, řapíkatý celer...
  • olivový olej
  • máslo
  • chilli
  • sůl

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 14,53 g 36,73 g 13,77 g 1 364,20 kJ (326 kcal)
celkově 58,11 g 146,93 g 55,08 g 5 456,80 kJ (1303 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Na pánvi s kvalitním máslem si opečeme kuřecí maso, které jsme si osolili a nakrájeli na kousky. To necháme až bude hotové vychladnout a pustíme se do těstovin, já použila barevné vrtulky, pro lepší vzhled=) Uvaříme je dle návodu doměkka-nesmí být tvrdé a necháme je také vychladnout. Lehce zakápnu po slití olejem a promíchám, aby se nám pak neslepili a nebyla z toho slepená matlanice. Pustíme se do zeleniny, kterou si očistíme a nakrájíme na kousky, osolíme a přidám pak trošku chilli pro pikantnost (ne zase moc), promícháme a přidám zakysanou smetanu, vše promíchám a chvíli nechám uležet, po zhruba hodince smíchám těstoviny s masem i zeleninou, případně ještě dosolím a dochutím a rovnou podávám jako studený salátek. Ještě lepší je když je pěkně vychladlý a uleželý, aby se propojili chutě.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Hody hody doprovody

Podívejte se jak ADost testovalo vejce.

Domácí či kupovaný?

Domácí či kupovaný příkrm? Oba mají svá pro a proti.

Alkohol a kalorická hodnota

Na našemu webu sice alkohol nehodnotíme, ale protože nově bude muset být na…

Další zajímavé recepty