Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Rýžové těstoviny s mrkvovou omáčkou
Autor: Sunriska
Datum přidání 05.08.2015
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
5 min
Doba vaření: 20 min
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 200 g rýžových těstovin
  • 2 větší mrkve
  • 1 lžíce olivového oleje
  • umeocet na dochucení
  • kurkuma
  • sůl
  • 100 g tvrdého sýra (já jsem použila Goudu)
  • zelené koření dle chuti na posypání (mořská řasa, majoránka, libeček, petrželka,...)

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 11,68 g 58,47 g 8,99 g 1 507,20 kJ (360 kcal)
celkově 35,04 g 175,41 g 26,97 g 4 521,59 kJ (1080 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Dáme vařit těstoviny v osolené vroucí vodě podle návodu. Mrkve uvaříme nejlépe v páře do měkka. Poté je v mixéru rozmixujeme s umeoctem (cca 3 lžičky - podle chuti), kurkumou a trochou vody do hladké krémové konzistence. Na talíř naservírujeme uvařené těstoviny, zalejeme mrkvovou omáčkou, posypeme nastrouhaným sýrem a bylinkama dle chuti. Můžeme podávat.

Příběh receptu

Můj oblíbený a rychlý recept. Těstoviny můžete použít jakékoliv. ;)


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Pro veřejnost přístupnější proces hodnocení rizik v potravinovém řetězci

Vědci a občané budou mít přístup ke klíčovým informacím ohledně bezpečnosti…

Veterinární inspektoři prověřují polské hovězí maso při mimořádných kontrolách.

Ministerstvo zemědělství (MZe) obdrželo informace, podle kterých maso z…

Další snižování používání antibiotik u zvířat

Strategický plán Ministerstva zemědělství počítá s dalším snižováním používání…

Další zajímavé recepty