Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Langoše na zdravý způsob
Autor: Sunriska
Datum přidání 20.07.2013
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 10 min
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 hrníček celozrnné mouky
  • 1/2 hrníčku špaldové mouky
  • 1 vejce
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • mletá sladká paprika 
  • olivový olej na potření
  • stroužek česneku
  • kvalitní sýr na posypání (Gouda, parmezán,..)

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 12,97 g 46,50 g 11,04 g 1 421,07 kJ (339 kcal)
celkově 77,79 g 279,01 g 66,27 g 8 526,43 kJ (2036 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Smícháme mouky s vejcem, olejem, solí a sladkou paprikou. Dle potřeby přidáme trochu vody a uhněteme těsto, které se nelepí. Jen tak v ruce utvoříme silnější placky, které na sucho opražíme z obou stran na pánvi. Mezitím si prolisujeme česnek, smícháme ho s trochou olivového oleje a nastrouháme sýr. Ještě teplé langoše potřeme česnekovým olejem a posypeme sýrem. Můžeme podávat.

Příběh receptu

I z typického nezdravého jídla lze vymyslet zdravější alternativu. :) Tyto langoše jsou nekynuté, celozrnné a nesmaží se!


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

sharunka03 | 22.05.2015 - 21:27
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Překvapivě dobré, zato těsto tuhé a nedalo se moc lehce vytvarovat, nakonec se to však povedlo. K těstu jsem dala od oka vodu a ještě trošku oliv. oleje, abych to mohla vše pořádně propracovat. Pak jsem nevěděla jak dlouho opékat a jak poznám, že je placka hotová,tak jsem to udělala od oka. Počkala jsem, až se udělá na povrchu taková bílá tvrdá krustička a takové opečené flíčky a dala z pánve pak pryč. Nakonec na každý langoš jsme dali i kečup, ten prostě musí být a fakt luxusní a určitě zdravější, než z kynutého těsta.

muty92@ | 28.04.2014 - 17:24
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty