Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

"Smažený" sýr bez smažení
Autor: neznámý
Datum přidání 25.06.2010
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 25 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 kg brambor 
  • 300 g kvalitního sýru - např. Gouda (bez barviva E160b)
  • 2 vejce
  • máslo na vymazání
  • pohankovou strouhanku na vysypání hrníčku
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička himalájské soli

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 29,14 g 46,01 g 19,93 g 2 088,43 kJ (499 kcal)
celkově 116,56 g 184,05 g 79,74 g 8 353,72 kJ (1995 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Zapneme troubu na maximální výkon. Do menšího hrnce vložíme na kostičky pokrájené a opláchnuté brambory. Osolíme, přidáme kmín, zalijeme vodou a vaříme na mírném ohni do měkka. Mezitím, co se nám vaří brambory si nastrouháme sýr na hrubém struhadle. V troubě rozpustíme v hrníčku trochu másla, důkladně rozetřeme po stěnách a vysypeme strouhankou z pohanky. Poté do hrníčku dáme hrst nastrouhaného sýra, rozklepneme vajíčko, lehce promícháme a nakonec dáme zase nastrouhaný sýr. Naplněné hrníčky dáme na plech, který dáme do trouby. Pečeme do té doby, než se vajíčko uvaří a sýr rozpeče (přibližně 20 minut). 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

mujet | 19.01.2014 - 15:45
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Vynikající.

Dita | 25.06.2010 - 07:59
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Parisienne | 25.06.2010 - 07:59
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

darina.jirousova@ | 25.06.2010 - 07:59
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Tohle jídlo jsem vyzkoušela se Sedlčanským hermelínem - Pepou místo tvrdého sýru a bylo to excelentní!!!

Jana.mikul@ | 25.06.2010 - 07:59

Mohu se zeptat,kde seženu sýr bez E160b? děkuji

Viťa | 25.06.2010 - 07:59

Já kupuju Leerdammer,je sice dražší, ale každý den ho nejím, takže to tak draho zase nevyjde a nejlépe čekám až je v akci.

Reas.s | 25.06.2010 - 07:59

Levnější varianta sýru bez E je např.: http://www.chemievjidle.cz/syr-holandskeho-typu/president-sumavsky-eidam

karča | 25.06.2010 - 07:59
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Takže já jsem dělala do menší zapékací mísy (nemám hrnky do trouby), na dno nastrouhala tvrdý sýr, pak vejce (lze i šunka) a pak hermelíny nahoru. Mňam!

Sunriska | 25.06.2010 - 07:59
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Výborné, daleko chutnější a šťavnatější než klasický smažený!

Nejnovější články

Pozor na šproty!!!

Tisková zpráva SVS ze dne 15. 7. 2019 – stahují se z trhu uzené šproty v oleji,…

Himalájská sůl

Himalájská sůl - zázrak, nebo předražený nesmysl?

Tavené sýry a klamání zákazníka!

Tváří se jako přírodní, ale opakovaně se v nich objevily fosfáty. O jaké sýry…

Další zajímavé recepty