Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

"Smažený" sýr bez smažení
Autor: neznámý
Datum přidání 25.06.2010
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 25 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 kg brambor 
  • 300 g kvalitního sýru - např. Gouda (bez barviva E160b)
  • 2 vejce
  • máslo na vymazání
  • pohankovou strouhanku na vysypání hrníčku
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička himalájské soli

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 29,14 g 46,01 g 19,93 g 2 088,43 kJ (499 kcal)
celkově 116,56 g 184,05 g 79,74 g 8 353,72 kJ (1995 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Zapneme troubu na maximální výkon. Do menšího hrnce vložíme na kostičky pokrájené a opláchnuté brambory. Osolíme, přidáme kmín, zalijeme vodou a vaříme na mírném ohni do měkka. Mezitím, co se nám vaří brambory si nastrouháme sýr na hrubém struhadle. V troubě rozpustíme v hrníčku trochu másla, důkladně rozetřeme po stěnách a vysypeme strouhankou z pohanky. Poté do hrníčku dáme hrst nastrouhaného sýra, rozklepneme vajíčko, lehce promícháme a nakonec dáme zase nastrouhaný sýr. Naplněné hrníčky dáme na plech, který dáme do trouby. Pečeme do té doby, než se vajíčko uvaří a sýr rozpeče (přibližně 20 minut). 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

anonymní uživatel | 28.04.2020 - 10:48
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Nemělo chybu

mujet | 19.01.2014 - 15:45
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Vynikající.

Dita | 25.06.2010 - 07:59
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Parisienne | 25.06.2010 - 07:59
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

darina.jirousova@ | 25.06.2010 - 07:59
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Tohle jídlo jsem vyzkoušela se Sedlčanským hermelínem - Pepou místo tvrdého sýru a bylo to excelentní!!!

Jana.mikul@ | 25.06.2010 - 07:59

Mohu se zeptat,kde seženu sýr bez E160b? děkuji

Viťa | 25.06.2010 - 07:59

Já kupuju Leerdammer,je sice dražší, ale každý den ho nejím, takže to tak draho zase nevyjde a nejlépe čekám až je v akci.

Reas.s | 25.06.2010 - 07:59

Levnější varianta sýru bez E je např.: http://www.chemievjidle.cz/syr-holandskeho-typu/president-sumavsky-eidam

karča | 25.06.2010 - 07:59
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Takže já jsem dělala do menší zapékací mísy (nemám hrnky do trouby), na dno nastrouhala tvrdý sýr, pak vejce (lze i šunka) a pak hermelíny nahoru. Mňam!

Sunriska | 25.06.2010 - 07:59
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Výborné, daleko chutnější a šťavnatější než klasický smažený!

Nejnovější články

O kvalitě mléčných výrobků

Redaktoři dTestu pravidelně rozebírají své testování či zajímavosti, ať už od…

Obědy ve školách se změní

Školní jídelny se připravují na plánovanou změnu spotřebního koše, jehož podobu…

Zlobí vás "smršťování" výrobků?

Zlobí vás shrinkflace neboli "smršťování" velikosti výrobků a nikoli cen? Ve…

Další zajímavé recepty