Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Kuře zapečené s hermelínem a brusinkami
Autor: darina.jirousova@
Datum přidání 13.12.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 4 kuřecí prsní řízky
  • 2 Sedlčanské hermelíny
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 8 lžiček brusinkové zavařeniny
  • gralulovaný česnek
  • sůl (pepř)
  • olivový olej

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 31,80 g 9,81 g 35,79 g 2 035,63 kJ (486 kcal)
celkově 127,21 g 39,24 g 143,16 g 8 142,50 kJ (1945 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Povrch masa nařízneme několika mělkými zářezy (neklepeme), vetřeme sůl, pepř, granulovaný česnek a olivový olej. Zprudka opečeme na suché rozpálené pánvi a přendáme do zapékací misky.Půlku jednoho hermelínu dáme stranou, ostatní nakrájíme na drobné kostičky a spojíme se smetanou a promnutým tymiánem. Nalijeme na maso a pečeme v troubě vyhřáté na cca 230°C asi třicet minut, nebo až sýr začne bublat. Poté na každou porci dáme plátky zbylého hermelínu a dva kopečky brusinek a zapékáme dalších deset minut.

Příběh receptu

Je to můj jeden z nejoblíbenějších receptů. Znala jsem ho už dříve, ale pěkně napsán je na www.labuznik.cz, tak proč ho měnit ? :-)


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

sharunka03 | 20.05.2015 - 13:18

Jakože to nebylo suché,ale jen tekutina ne klasická omáčka, ale mě to i tak chutnalo :-)

sharunka03 | 20.05.2015 - 13:15
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Jsem se zapotila při opětovném hledání tohoto receptu,šla jsem automaticky do sekce maso,pak mě napadlo,co třeba v sekci sýr a už to bylo :-DA ke konkrétnímu receptu, jako je to kalorická a nezdravá bomba,ale za to moc dobrá, miluju hermelíny snad na všechny způsoby,mňam. Jen teda pak ta omáčka kolem,jen z tekuté smetany, se žádná moc neutvořila, ale mě to nevadilo, byla to špica. Ještě určitě tohle jídlo uvařím.

Nejnovější články

dTest: Každá druhá vinná klobása v testu neuspěla

Vzhledem k oblíbenosti vinných klobás na vánočních stolech Čechů, přebíráme a…

Poslední nákupy bez stresu

Ani nákup těsně před Štědrým dnem nemusí být noční můra. Klíčem je připravit se…

ZERO WASTE dárky ze spíže

Stop zbytečnostem! Neplýtvejte a obdarujte své blízké dárkem s příběhem. Jedlé…

Další zajímavé recepty