Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Kuře zapečené s hermelínem a brusinkami
Autor: darina.jirousova@
Datum přidání 13.12.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 4 kuřecí prsní řízky
  • 2 Sedlčanské hermelíny
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 8 lžiček brusinkové zavařeniny
  • gralulovaný česnek
  • sůl (pepř)
  • olivový olej

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 31,80 g 9,81 g 35,79 g 2 035,63 kJ (486 kcal)
celkově 127,21 g 39,24 g 143,16 g 8 142,50 kJ (1945 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Povrch masa nařízneme několika mělkými zářezy (neklepeme), vetřeme sůl, pepř, granulovaný česnek a olivový olej. Zprudka opečeme na suché rozpálené pánvi a přendáme do zapékací misky.Půlku jednoho hermelínu dáme stranou, ostatní nakrájíme na drobné kostičky a spojíme se smetanou a promnutým tymiánem. Nalijeme na maso a pečeme v troubě vyhřáté na cca 230°C asi třicet minut, nebo až sýr začne bublat. Poté na každou porci dáme plátky zbylého hermelínu a dva kopečky brusinek a zapékáme dalších deset minut.

Příběh receptu

Je to můj jeden z nejoblíbenějších receptů. Znala jsem ho už dříve, ale pěkně napsán je na www.labuznik.cz, tak proč ho měnit ? :-)


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

sharunka03 | 20.05.2015 - 13:18

Jakože to nebylo suché,ale jen tekutina ne klasická omáčka, ale mě to i tak chutnalo :-)

sharunka03 | 20.05.2015 - 13:15
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Jsem se zapotila při opětovném hledání tohoto receptu,šla jsem automaticky do sekce maso,pak mě napadlo,co třeba v sekci sýr a už to bylo :-DA ke konkrétnímu receptu, jako je to kalorická a nezdravá bomba,ale za to moc dobrá, miluju hermelíny snad na všechny způsoby,mňam. Jen teda pak ta omáčka kolem,jen z tekuté smetany, se žádná moc neutvořila, ale mě to nevadilo, byla to špica. Ještě určitě tohle jídlo uvařím.

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty