Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Niva pečená v plátcích baklažánu
Autor: lanvin
Datum přidání 30.09.2010
Druh receptu Oběd, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 45 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: 75 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 delší baklažán
  • 1-2  stroužky česneku
  • 250 g sýr niva
  • olivový olej
  • hrst mletých vlašských ořechů
  • 1 lžíce nasekané zelené petrželky

Na salát :

  • 300 g  jemně nakrájeného červeného zelí
  • olivový olej
  • citrónová šťáva 
  • sůl a třtinový cukr dle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 17,52 g 12,56 g 30,42 g 1 628,50 kJ (389 kcal)
celkově 70,08 g 50,25 g 121,69 g 6 514,00 kJ (1556 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Olej promícháme s petrželkou a utřeným česnekem. Omytý baklažán nakrájíme podélně na plátky - 0,5 cm.  Potřeme z obou stran ochuceným olejem a orestujeme na pánvi bez oleje. Sýr nakrájíme na asi 1 cm silné plátky a zabalíme do plátků z baklažánu. Vložíme do vymazané zapékací mísy a zapečeme v troubě až je sýr měkký. Salát : zelí spaříme vařící vodou a vychladlé  promícháme s ostaními surovinami. Na talíř dáme sýr, proložíme malým množstvím salátu a opět sýr. Posypeme  oříškama.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty