Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečené brambory s kapustou a tuňákem
Autor: neznámý
Datum přidání 03.11.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
40 min
Doba vaření: 60 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 8 větších brambor uvařených ve slupce
  • 200 g tuňáka ve vlastní šťávě
  • 1 kapusta
  • 5 žampiónů
  • 1 cibule
  • 1 lžička řepkového oleje za studena listovaného
  • sůl
  • máslo na vymazání

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 17,77 g 22,32 g 3,56 g 861,59 kJ (206 kcal)
celkově 71,10 g 89,27 g 14,25 g 3 446,36 kJ (823 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Cibulku osmahneme na slunečnicovém oleji, přidáme plátky žampiónů a krátce podusíme. Den předem uvařené brambory ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky. Důkladně omytou kapustu pokrájenou na kousky nasypeme do hrnce a zalijeme horkou vodou. Minutku povaříme a necháme v sítku okapat. Ze zbylého vývaru si můžeme uvařit zeleninovou polévku. Zapékací misku vymažeme máslem a všechny suroviny smícháme, tzn. brambory, kapustu, tuňáka, cibulku s žampióny a lehce osolíme. Pečeme v předehřáté troubě asi půl hodiny na 200 stupňů. 

Tipy na vylepšení

Upečené brambory s kapustou můžeme před podáváním promíchat s brynzou. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Varné typy brambor

Blíží se nám Vánoce a bramborové saláty. jaké typy brambor použít aby se nám…

Jak bezpečné a kvalitní jsou u nás potraviny?

jsme skutečně popelnicí Evropy nebo je to trochu jinak? Sami jsme byli…

Čerstvé ryby na Rohlíku? Proč ne!

Pro čerstvé ryby nemusíte už jen k moři. Do 48 hodin od výlovu mohou být na…

Další zajímavé recepty