Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Kapustovo-pohankové karbanátky
Autor: neznámý
Datum přidání 22.09.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1/2 hlávky kapusty
  • 1/2 pórku
  • 3/4 hrníčku pohanky
  • 1 cibule
  • 1 vejce (nebo vývar z kapusty)
  • 4-5 stroužků česneku
  • 1 svazeček petrželky
  • celozrnná mouka pšeničná
  • majoránka
  • drcený kmín
  • olivový olej
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Pohanku propereme, zalijeme jednou takovým množstvím vody a uvaříme doměkka. Na olivovém oleji osmahneme cibulku s pórkem. Kapustu spaříme horkou vodou a krátce povaříme. V misce si smícháme prolisovaný česnek s majoránkou, kmínem, solí a nasekanou petrželkou. Dále přidáme okapanou kapustu, uvařenou pohanku a osmahnutou cibulku s pórkem. Lehce poprášíme moukou, přidáme vejce nebo trochu vývaru z kapusty a vytvoříme karbanátkové těsto. Formujeme karbanátky, které skládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů. Zhruba po 20 minutách karbanátky otočíme a dopečeme. Doba pečení závisí na tloušťce a velikosti karbanátků.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

zelisko | 22.09.2012 - 11:42
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty