Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Domácí zdravější mazanec
Autor: Lucka
Datum přidání 01.04.2013
Druh receptu Snídaně, Svačina
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 350g poloh. pš. mouky bio
  • 150g špaldové mouky
  • 250 ml plnotučného čerstvého mléka
  • 1 vanilkový cukr 
  • 1/2 droždí
  • 3 žloutky
  • 1/2 másla
  • špetka soli
  • na posyp: plátky mandlí

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Začínám zaděláním kvásku, potom smícháním žloutků a cukru společně s máslem, postupně vpracuji promíchané mouky, kvásek a vlažné mléko, přisypu vanilkový cukr a promíchávám, dokud se neutvoří pěkné těsto. Přidáme ještě mandle a znovu promícháme. Necháme na teplém místě pěkně nakynout, potom si vytvarujeme bochánek (mě se opět moc nevyvedl:)) a uprostřed uděláme kříž, necháme znovu nakynout a před pečením potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandličkami, dáme do trouby na 20 minut tak na 180°C a potom snížím a zhruba 30 mimut dopékám dozlatova.

Tipy na vylepšení

Rozinky dloubeme ven, takže je nedávám, ale správně by tam ještě měly patřit.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Je libo kozí sýr?

Někomu voní, jiným smrdí...jedni ho milují, jiní nemusí...inu kozí sýr. A jak…

Neplýtvejte - chraňte přírodu...

10 tipů, jak doma neplýtvat potravinami neb většina

Budou se v budoucnu farmovat ryby jinak než dnes?

Podmínky pro chov ryb se rychle mění, a tak vědci hledají nové cesty pro…

Další zajímavé recepty