Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Hlívové kroupy s masem
Autor: Lucka
Datum přidání 08.04.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 300 g namočených krup
  • 50 g hlívy ústřičné
  • 100 g stehenních řízků (nebo jiné libové maso)
  • 1 ibule
  • máslo
  • vývar
  • sůl
  • kari koření

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 12,99 g 57,24 g 2,79 g 1 311,13 kJ (313 kcal)
celkově 51,96 g 228,97 g 11,16 g 5 244,52 kJ (1253 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nejdřív si dáme předem namočit kroupy. Do rozpálené pánve s máslem hodíme drobně pokrájenou cibuli a orestujeme ji dozlatova. Potom k ní přidáme nakrájenou hlívu ústřičnou, asi po 5-10 minutách přilijeme vývar a namočené kroupy. Necháme vařit, dokud nám nezměknou kroupy. Nakonec osolíme podle chuti a přidáme špetku kari koření. Na jiné pánvi si opět rozpálíme máslo nebo olej a necháme orestovat cibulku dozlatova. Potom přidáme špetku kari koření a hned zamícháme s nakrájeným a osoleným masem, aby koření nezhořklo. Počkáme až se maso orestuje a bude měkké, lehce osolíme a podáváme s hotovými kroupami. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty