Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Dort z červené řepy
Autor: happy.lenulka@
Datum přidání 22.03.2012
Druh receptu Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 0 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

Suroviny:

  • 100 g rostlinného tuku (používám Heru)
  • 200 g třtinového cukru
  • 3 vejce
  • 300 g červené řepy
  • 250 g hladké mouky (dávám půl napůl - 125g pšeničné hladké, 125g žitné jemně mleté)
  • 10 g kypřícího prášku bez fosfátů

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

V míse ušlehejte rostlinný tuk s cukrem. Poté přišlehejte vajíčka. Šlehejte dokud nebude směs bílá a našlehaná. Poté do směsi vmíchejte najemno nastrouhanou červenou řepu. Úplně nakonec přimíchejte mouku smíchanou s kakaem a kypřícím práškem bez fosfátů. Těsto je tuhé! Není tekuté! Dejte do vymazané a kokosem vysypané dortové formy (mám průměr 23 cm) a pečte při 180°C cca 25 minut.

Tipy na vylepšení

Jak zhotovíte "sachr"? Pokud nehledíte na kalorie, tak doporučuji potřít kvalitní domácí meruňkovou marmeládou a polít čokoládovou polevou (50g čokolády s vysokým podílem kakaa (min. 70%), 20g  rostlinného tuku). Ale v rámci zdravého stravování postačí samotný.  A úplně nakonec ještě každou porci ozdobit našlehanou rostlinnou šlehačkou.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Ceny zmrzlin opět rostou

Letošní zmrzlinová sezóna se opět prodraží, a to jak u kopečkové zmrzliny v…

Černé olivy pod drobnohledem: barva, sůl a (ne)čekané železo 

Černé olivy, oblíbená součást mnoha pokrmů, skrývají za svou barvou a chutí…

Začíná léto...HURÁ na prázdniny

Léto, výlety a stanování k sobě neodmyslitelně patří – ale co jíst, když chybí…

Další zajímavé recepty