Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Jablečno-makoví šneci
Autor: neznámý
Datum přidání 18.09.2010
Druh receptu Snídaně, Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 45 min
Počet porcí: 8 ks
Přibližná cena: 60 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

TĚSTO: 

  • 450 g hladké mouky
  • 200 g tvarohu
  • 70 g cukru krupice + 1 vanilkový cukr
  • 8 lžic oleje
  • 6 lžic mléka
  • 1 vejce
  • 1 prášek do pečiva (nebo prášek do perníku)špetka soli

 

NÁPLŇ: 

  • 1/2 kg jablek
  • 100 ml vody
  • 150 g mletého máku
  • 75 g rozinek
  • mletá skořice
  • 2 lžíce medu
  • 1 vejce
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • cukr dle potřeby

 

RUMOVÁ POLEVA: 

 

  • 100 g moučkového cukru 
  • 6 lžic rumu

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 16,79 g 89,00 g 22,55 g 2 591,55 kJ (619 kcal)
celkově 134,32 g 712,02 g 180,37 g 20 732,38 kJ (4952 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Oloupaná jablka nakrájíme na kostičky, poprášíme skořicí, zalijeme vodou a dusíme do poloměkka. Poté vyjmeme z tekutiny a necháme zchladnout.Mletý mák vsypeme do tekutiny z jablek (dle potřeby přilijeme vodu nebo mléko), přivedeme k varu a odstavíme. Přidáme med, rozinky, vejce, citronovou šťávu (dle chuti cukr) a necháme zchladnout.Mouku s práškem do pečiva (nebo do perníku) prosejeme a postupně přidáme ostatní ingredience a zpracujeme v hladké nelepivé těsto. Na vále rozválíme do obdélníku, potřeme makovou náplní, navrch poklademe jablka a od delší strany svineme. Ostrým nožem krájíme asi 2 cm široká kolečka a klademe na plech vyložený pečicím papírem.Šneky pečeme v předem vyhřáté troubě na 200°C asi 20 min. Během pečení si smícháme moučkový cukr s rumem a ihned po vyjmutí ještě horké šneky potřeme.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Nebojte se drůbežího masa a vajec!

Vysocepatogenní ptačí chřipka se sice šíří Evropou, ale kromě zdražování z…

Givtí pomocník

Proměňte vaše každodenní nákupy na internetu v dobrý skutek. Vás to nic nestojí…

Máte rádi utopence?

Domácí nebo kupované? Ať tak či tak, tak vždy záleží nejen na kvalitě uzeniny,…

Další zajímavé recepty