Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Jablečný nepečený koláč slazený medem
Autor: neznámý
Datum přidání 26.08.2012
Druh receptu Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
60 min
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 8 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 hrníček jáhel
  • 1 sklenička jablečného moštu nebo šťávy
  • 4 česká sladká a šťavnatá jablka
  • 4 lžíce českého medu
  • 2 menší hrsti rozinek
  • 2 hrsti ovesných vloček
  • 1 hrst mandlových vloček
  • 1 tabulka hořké čokolády s více jak 70% kakaa
  • 1 špetka kurkumy
  • mletá skořice
  • mleté vlašské oříšky
  • 1 vanilkový puding

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Ovesné vločky rozmixujeme na jemné kousky, zalijeme 600ml vody a necháme za občasného míchání louhovat. Jáhly propereme, v hrnci smícháme s 1 hrstí rozinek, vmícháme 2 lžíce medu a zalijeme 1 hrníčkem vody. Vaříme pod pokličkou 10-12 minut, poté vařič vypneme a necháme dojít. Jablíčka zbavíme jádřince a nastrouháme do hrnce na hrubém struhadle. Smícháme s rozinkami, skořicí, 1 lžicí medu, přilijeme pár lžic jablečného moštu a asi 2 minutky povaříme. Ochutnáme a pokud by náplň nebyla dostatečně sladká, přidáme med.Ještě teplé jáhly natlačíme do formy na koláč. Jako další rozprostřeme jablečnou náplň, kterou posypeme namletými vlašskými oříšky. Celé zalijeme pudingem a ihned dozdobíme mandlovými vločkami a nastrouhanou čokoládou.Puding: Namočené vločky zcedíme přes jemné sítko, část ovesného mléka odlijeme stranou na rozmíchání pudingového prášku a kurkumy. Kurkumu přidáváme jen pro získání barvy.Ovesné mléko s jablečnou šťávou a 1 lžicí medu přivedeme k varu, za stálého míchání přilijeme rozmíchaný pudingový prášek. Za stálého míchání krátce povaříme. A teď už jen stačí čekat než koláč vychladne. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

karča | 26.08.2012 - 13:48
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Dokonalé zdravé jídlo a dokonale popsaný postup, děkuji. Chuťově taky dobrý.

Nejnovější články

Prohřešky“ Čechů vůči zdravému stravování

Nový průzkum Barometr FOOD, prezentovaný na tiskové konferenci „(Zlo)zvyky na…

O kvalitě mléčných výrobků

Redaktoři dTestu pravidelně rozebírají své testování či zajímavosti, ať už od…

Obědy ve školách se změní

Školní jídelny se připravují na plánovanou změnu spotřebního koše, jehož podobu…

Další zajímavé recepty