Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Kynutý tvarohový koláč
Autor: neznámý
Datum přidání 08.01.2012
Druh receptu Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
50 min
Doba vaření: 25 min
Počet porcí: 1 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 200g špaldové mouky hladké
  • 80g ovesných vloček
  • 150ml vlažného mléka
  • 40g třtinového cukru
  • 30g másla
  • 20g droždí
  • 1 vejce
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 špetky soli

Náplň:

  • 250g tvarohu
  • 1 vejce
  • 1 lžička vanilkového cukru (bez aromat s pravou vanilkou)
  • 1 lžička citrónové kůry bio (chemicky neošetřený)
  • 1 hrst rozinek
  • 2 lžíce třtinového cukru
Na posypání:
  • drobenka (máslo, špaldová mouka, třtinový cukr, kokos)
  • mandlové vločky

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Ovesné vločky v robotu nasekáme pomocí nožů na menší kousky (mouku). Do větší misky si nasypeme špaldovou mouku a ovesnou mouku, kterou jsme si vyrobili z ovesných vloček. Přidáme dvě špetky soli, olivový olej, droždí a vlažné mléko. Lehce promícháme, aby se nám všechny suroviny promíchaly a pospojovaly. Misku přikryjeme utěrkou a necháme v teplé místnosti nakynout (stačí cca 30 minut). Mezitím si v jiné misce smícháme máslo, vejce a třtinový cukr a vyšleháme do pěny. Dále si v talíři uděláme náplň. Všechny suroviny důkladně promícháme a dáme stranou. Do misky s moukou jakmile je těsto vykynuté, přidáme máslovo-žloutkovou hmotu a vypracujeme vláčné nelepivé těsto. Je-li potřeba podsypáváme ještě moukou, ale pozor, aby těsto nebylo pak příliš hutné až tvrdé. Plech vyložíme pečícím papírem. Vyklopíme hotové těsto a vyválíme do tvaru koláče, přičemž okraje necháme vyvýšené, aby nám náplň nevytekla. Těsto potřeme tvarohovou náplní, posypeme mandlovými vločkami a drobenkou. Tu si připravíme, tak že smícháme mouku, kokos, třtinový cukr a máslo a mezi prsty propracováváme tak dlouho dokud se nám nevytvoří "žmolky" - drobenka. Pečeme na 200 stupňů asi 25 minut.Uvedené množství je na 1 koláč 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty