Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Jablečný nepečený koláč slazený medem
Autor: neznámý
Datum přidání 26.08.2012
Druh receptu Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
60 min
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 8 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 hrníček jáhel
  • 1 sklenička jablečného moštu nebo šťávy
  • 4 česká sladká a šťavnatá jablka
  • 4 lžíce českého medu
  • 2 menší hrsti rozinek
  • 2 hrsti ovesných vloček
  • 1 hrst mandlových vloček
  • 1 tabulka hořké čokolády s více jak 70% kakaa
  • 1 špetka kurkumy
  • mletá skořice
  • mleté vlašské oříšky
  • 1 vanilkový puding

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Ovesné vločky rozmixujeme na jemné kousky, zalijeme 600ml vody a necháme za občasného míchání louhovat. Jáhly propereme, v hrnci smícháme s 1 hrstí rozinek, vmícháme 2 lžíce medu a zalijeme 1 hrníčkem vody. Vaříme pod pokličkou 10-12 minut, poté vařič vypneme a necháme dojít. Jablíčka zbavíme jádřince a nastrouháme do hrnce na hrubém struhadle. Smícháme s rozinkami, skořicí, 1 lžicí medu, přilijeme pár lžic jablečného moštu a asi 2 minutky povaříme. Ochutnáme a pokud by náplň nebyla dostatečně sladká, přidáme med.Ještě teplé jáhly natlačíme do formy na koláč. Jako další rozprostřeme jablečnou náplň, kterou posypeme namletými vlašskými oříšky. Celé zalijeme pudingem a ihned dozdobíme mandlovými vločkami a nastrouhanou čokoládou.Puding: Namočené vločky zcedíme přes jemné sítko, část ovesného mléka odlijeme stranou na rozmíchání pudingového prášku a kurkumy. Kurkumu přidáváme jen pro získání barvy.Ovesné mléko s jablečnou šťávou a 1 lžicí medu přivedeme k varu, za stálého míchání přilijeme rozmíchaný pudingový prášek. Za stálého míchání krátce povaříme. A teď už jen stačí čekat než koláč vychladne. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

karča | 26.08.2012 - 13:48
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Dokonalé zdravé jídlo a dokonale popsaný postup, děkuji. Chuťově taky dobrý.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty