Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Jablečný perník
Autor: Viťa
Datum přidání 12.02.2013
Druh receptu Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
30 min
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 12 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 700 ml jablečného moštu
  • 300 g sušeného ovoce ( meruňky, rozinky, švestky)
  • 200 ml sezamového oleje
  • 1/2 špaldové celozrnné mouky
  • 150 g sušené syrovátky
  • 2 lžíce prášku do pečiva bez fostátu
  • 2 lžíce perníkového koření
  • lžíce kakaa
  • kokos (na posypání)

Poleva

  • 100g kvalitní hořké čokolády
  • 2 lžičky kokosového oleje
  • 2 lžíce zakysané smetany
 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 2,56 g 34,35 g 27,82 g 1 642,72 kJ (392 kcal)
celkově 30,72 g 412,16 g 333,90 g 19 712,67 kJ (4708 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Sušené ovoce povaříme s jablečným moštem. Potom rozmixujeme a přidáme olej a necháme vychladnout.Zbytek ingrediencí na těsto smícháme dohromady a přidáme směs sušeného ovoce, moštu a oleje. Pořádně promícháme.Pečeme asi na 160 stupňů na plechu o velikosti 30x40cm.Po upečení necháme vychladnou a připravíme si čokoládovou polevu. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, přidáme kokosový olej a dvě lžíce studené zakysané smetany a touto směsí potřeme upečený perník. Posypeme kokosem a je hotovo.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

dTest: Každá druhá vinná klobása v testu neuspěla

Vzhledem k oblíbenosti vinných klobás na vánočních stolech Čechů, přebíráme a…

Děkujeme vám, FÉROVÍ čtenáři!

Děkujeme za vaši přízeň! Pojďme se ohlédnout za největšími úspěchy roku 2025 –…

Poslední nákupy bez stresu

Ani nákup těsně před Štědrým dnem nemusí být noční můra. Klíčem je připravit se…

Další zajímavé recepty