Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Nepečený jablkový dort
Autor: neznámý
Datum přidání 07.03.2015
Druh receptu Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 15 min
Počet porcí: 8 ks
Přibližná cena: 40 Kč
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 6 jablek
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 balíček piškotů (nepoužijeme celý)
  • 1 vanilkový puding
  • skořice dle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 3,09 g 40,51 g 1,75 g 771,48 kJ (184 kcal)
celkově 24,68 g 324,11 g 13,99 g 6 171,80 kJ (1474 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Jablka nastrouháme najemno a dáme vařit do hrnce tak, aby byly přelité. Od té doby, kdy se jablka začnou vařit, tak do nich přidáme puding, skořici a třinový cukr. Mícháme do té doby, než směs zhoustne. Připravíme si kulatou dortovou formu nebo něco, z čeho se to bude dobře vyklápět. Na dno položíme piškoty a zalejeme směsí, můžeme posypat špetkou skořice. Opakujeme do té doby, až naplníme celou formu. Poslední vrstvu dáme jablečnou směs. Dáme vychladit zhruba na 1-2h do chladničky. Vyndáme, vyklopíme a krájíme jako klasický dort.

Tipy na vylepšení

Do jablek můžeme přimíchat broskve, ale přidáme je až se skořicí a cukrem.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Sunriska | 7.03.2015 - 13:51
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

+huricane-expMěla jsem zrovna k dispozici jablka na rychlou spotřebu, tak jsem zvolila tento dortík a paráda! Během vaření jsem jablka podlila hodně vodou, ale ještě jsem poté musela dolévat. I když pustí šťávu, je třeba myslet na to, že se hodně vody odpaří. Pudink jsem pak nasypala rovnou k rozvařeným jablkám, ale je možná lepší ho rozmíchat v teplé vodě zvlášť, aby nevytvořil hrudky. Co se dochucení týče, tak osladit to můžete vždy podle chuti, skořicí také nic nezkazíte. Já jsem ještě přidala trochu citrónové kůry. 

huricane-exp | 8.12.2014 - 20:58
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

nic moc autor píše že jablka mají byt přelité což si myslím že je chyba jablka mají vlastni štávu natáhnou do sebe vody a vody jablka jsou pak bez chuti a jak to autor myslel s tím pudinkem ten puding uvařit zvlášt a pak smíchat nebo to nasypat k tem jablkům sirový. asi sem to udělal špatně ale smíchal jsem puding ve vodě aby se to rozředilo a pak nalil k jablkum aby to zhoustlo jabka a puding naprosto bez chuti tak bud to dělam špatně nebo je to špatnej recept.

Jana | 8.12.2014 - 20:00
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Taky často dělávám,zkusila jsem do uvařené hmoty vmíchat tvaroh ve vaničce.Pak jsem prokládala piškotama.Bylo to taky moc dobré 

carme | 17.08.2011 - 08:44
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Myslím, že vím co budeme mít zítra jako zákusek. Vypadá jednoduše a určitě bude výborný.

Nejnovější články

Ohlédnutí za vinohradnickým rokem 2019/2020

Máte rádi víno? Pokud odpověď zní ano, možná vás bude zajímat, jestli vinic u…

Co takhle dát si SUSHI...

Patří mezi vaše oblíbené pokrmy Sushi? I s konzumací jídel z mořských řas…

A Dost! - kde všude najdeme cukr?

Tentokrát jed díl ADost! edukační. Pokusili jsem se společně ukázat, kde všude…

Další zajímavé recepty