| Autor: | Lucka | 
| Datum přidání | 09.01.2013 | 
| Druh receptu | Zákusek | 
| Doba přípravy surovin:  | 
					neuvedena | 
| Doba vaření: | neuvedena | 
| Počet porcí: | 8 ks | 
| Přibližná cena: | neuvedena | 
| Chuť: | nehodnoceno | 
| Cena: | nehodnoceno | 
| Obtížnost: | nehodnoceno | 
| 
						
							 Přidat vlastní foto 
						
					 | 
				|
				
				
				
				
				
		
								
									Madeta Jihočeské máslo
								
								
								Obsah tuku: 82%
							
								
									Tradiční české máslo
								
								
								Máslo
							
								
									Farina Senza Glutine Kukuřičná mouka
								
								
								Kukuřičná mouka, bezlepková, BIO.
							
								
									Pšeničná múka celozrnná špeciál - stredná
								
								
								Pšeničná mouka celozrnná
							
								
									10 čerstvých vajec
								
								
								Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
							
								
									6 čerstvých vajec
								
								
								Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
							
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 8,55 g | 48,65 g | 30,83 g | 2 109,78 kJ (504 kcal) | 
| celkově | 68,36 g | 389,18 g | 246,64 g | 16 878,24 kJ (4031 kcal) | 
Hodnoty jsou pouze orientační.
Aby se bábovka dobře povedla a vyklopila, tak nejprve třeme cukr, tuk a žloutky, pak střídavě přidáme kokos a ořechy, vlažné mléko, mouky (smíchané) s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh z bílků. Dohladka vymícháme, aby nebyly hrudky a hmotu dáme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Pečeme zvolna v mírně vyhřáté troubě zhruba 45 minut. Bábovku je třeba hlídat špejlí, hotovou pocukrujeme a podáváme.
Kdo má rád, může polít domácí polevou.
Já dělám podle https://www.pomodo.cz/ a nemá chybu. Radka
Přidat komentář