Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Perník, jak ho neznáte
Autor: neznámý
Datum přidání 04.08.2011
Druh receptu Snídaně, Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 2 hrníčky špaldové mouky polohrubé
  • 1 hrníček kukuřičné mouky
  • 1 hrníček rybízu (na posypání)
  • 2 hrníčky vody
  • 1/2 hrníčku olivového oleje
  • 1/2 hrníčku třtinového cukru
  • 1/2 hrníčku slunečnicových semínek
  • 1 kypřící prášek do perníku
  • 2 lžičky karobového prášku

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 9,38 g 61,02 g 20,17 g 1 933,98 kJ (462 kcal)
celkově 93,82 g 610,16 g 201,73 g 19 339,77 kJ (4619 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Jako první smícháme obě mouky, třtinový cukr a ostatní sypké směsi v míse. Dále zalijeme vodou, přidáme olivový olej a velmi pečlivě zpracujeme v těsto, je-li příliš řídké přidáme špaldovou mouku. Těsto by nemělo být příliš husté a mělo by mít pomalu tekutou konzistenci. Hotové těsto přelijeme na pečícím papírem vyložený plech a posypeme rovnoměrně rybízem. Pečeme na 180°C v předehřáté troubě přibližně 35 minut.

Tipy na vylepšení

Množství uvedených surovin je na menší plech. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

dTest: Každá druhá vinná klobása v testu neuspěla

Vzhledem k oblíbenosti vinných klobás na vánočních stolech Čechů, přebíráme a…

Děkujeme vám, FÉROVÍ čtenáři!

Děkujeme za vaši přízeň! Pojďme se ohlédnout za největšími úspěchy roku 2025 –…

Poslední nákupy bez stresu

Ani nákup těsně před Štědrým dnem nemusí být noční můra. Klíčem je připravit se…

Další zajímavé recepty