Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Rychlá buchta s červeným rybízem
Autor: Dita
Datum přidání 05.08.2010
Druh receptu Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 ½  hrnek špaldové mouky
  • ½ hrnku polohrubé mouky
  • ½ hrnku cukru
  •  1 hrnek mléka 
  • 1/2 hrnku olivového oleje 
  • 2 vejce 
  • 1 ks prášek do pečiva

Na posypání:

  • 1 ½  hrnku červeného rybízu

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 7,19 g 56,52 g 15,43 g 1 630,44 kJ (389 kcal)
celkově 71,89 g 565,22 g 154,27 g 16 304,38 kJ (3894 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Červený rybíz opereme vodou a promícháme s trochou polohrubé mouky. Všechny suroviny  smícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe červeným rybízem. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů asi 35 minut.

Tipy na vylepšení

Můžeme poklást i jiným ovocem (broskve, meruňky, jahody, jablka).


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Kájina | 5.08.2010 - 08:05
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Na zahrádce už byl zralý rybíz, tak jsem před chvílí dopekla tuto rychlobuchtu a je báječná!! Hned jsme ochutnali a už se na ní těším znovu po obědě jako moučník. Myslím, že do večera je pryč...:-)

Sunriska | 5.08.2010 - 08:05
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Opravdu výborná a rychlá! Moc jsme si pošmákli! :)

Nejnovější články

Jak správně skladovat základní druhy potravin

Víte, jak správně skladovat různé druhy ovoce, zeleniny, pečivo i třeba vejce?…

Jakou zeleninu fermentovat?

Fermentace je ve zkratce kvašení potravin. Na zimu se vám může hodit třeba…

Výživa ve 21. století

Společnost pro výživu spořádala 23. 9. 2020 výroční odbornou konferenci Výživa…

Další zajímavé recepty