Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Rychlá buchta z jablek
Autor: Dita
Datum přidání 02.08.2010
Druh receptu Snídaně, Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 12 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 5 ks jablek (šťavnatých, sladkých)
  • 400 g špaldové mouky
  • 50 g polohrubé mouky
  • 200 g zakysané smetany
  • 50 g rozpuštěného másla
  • 50 g třtinového cukru
  • 3 vejce
  • 1 ks kypřícího prášku bez fosfátů
  • trochu mléka

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 6,02 g 41,62 g 8,61 g 1 108,38 kJ (265 kcal)
celkově 72,21 g 499,45 g 103,30 g 13 300,58 kJ (3177 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Jablka omyjeme, okrájíme slupku a zbavíme jádřinců, poté je nastrouháme na hrubém struhadle. Všechny ingredience smícháme a důkladně promícháme, přilijeme mléko tak, aby těsto nebylo husté ani řídké. Hotové těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů asi 35 minut dozlatova.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

dana.beranova@ | 2.08.2010 - 06:53
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

pokud pridate hrst drcenych orechu tak to nema chybu

Nejnovější články

Speciální daň na slazené nápoje?

Už jste slyšeli o dani na cukr, sůl či tuk? myslíte si, že by to mohl být…

Jaká je nejzdravější strava?

Není univerzální zdravá dieta! Ano jsou univerzální živiny, ale jejich…

BIO potravina roku 2024

PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců vyhlašuje soutěž Nejlepší biopotravina roku…

Další zajímavé recepty