Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Pomerančová omáčka s kuřecím a bramborem
Autor: neznámý
Datum přidání 24.11.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 60 min
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 9 cca středně velkých brambor
  • 300ml pomerančové šťávy (nejlépe s dužninou)
  • 100ml ovesné smetany
  • 1 kuřecí prso
  • 2 pomeranče
  • 4 bobkové listy
  • 4 hřebíčky
  • 3 cca lžíce rýžové mouky hladké 
  • 1 lžička másla
  • třtinový cukr
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Brambory důkladně omyjeme od hlíny a uvaříme ve slupce. Kuřecí prso nakrájíme na plátky, zalijeme vodou, osolíme, přidáme bobkové listy a uvaříme doměkka. V hrníčku si rozmícháme rýžovou mouku a vlijeme do hluboké pánve k rozehřátému máslu a přidáme hřebíčky. Podle požadované hustoty doředíme ještě vodou (nebo kuřecím vývare) a za rychlého míchání přivedeme k varu. Ze začátku je důležité hodně míchat, aby se nám nevytvořily hrudky. Omáčku si lehce osolíme a krátce povaříme. Pomeranče omyjeme a vymačkáme z nich šťávu. Oheň ztlumíme téměř na minimum, vlijeme pomerančovou šťávu a už jenom přihřejeme, nevaříme. Podle chuti dosladíme. V omáčce ještě rozmícháme ovesnou smetanu a vymačkanou šťávu z pomerančů.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Speciální daň na slazené nápoje?

Už jste slyšeli o dani na cukr, sůl či tuk? myslíte si, že by to mohl být…

Jaká je nejzdravější strava?

Není univerzální zdravá dieta! Ano jsou univerzální živiny, ale jejich…

BIO potravina roku 2024

PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců vyhlašuje soutěž Nejlepší biopotravina roku…

Další zajímavé recepty