Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Žampiónová omáčka
Autor: neznámý
Datum přidání 17.05.2013
Druh receptu Oběd, Příloha, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 l zeleninového vývaru
  • 200 ml sojové smetany
  • 20 g másla
  • 8 žampiónů
  • 1/2 pórku
  • 1/2 lžičky drceného kmínu
  • 3 cca lžíce špaldové mouky hladké
  • 2 špetky muškátového oříšku
  • himalájská sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 7,63 g 17,36 g 18,27 g 1 105,69 kJ (264 kcal)
celkově 22,89 g 52,09 g 54,82 g 3 317,06 kJ (792 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Na trošce másla osmahneme na drobno pokrájený pórek. V jiném hrnci na sucho opražíme zlehka špaldovou mouku. Jakmile nám zavoní v místnosti, přidáme máslo a uděláme jíšku. K jíšce přilijeme trochu zeleninového vývaru a necháme ji rozpustit. K pórku přilijeme zbytek vývaru, přidáme kmín, 2 špetky muškátového nastrouhaného oříšku, sůl a zahustíme jíškou. Přivedeme k varu a krátce povaříme. Poté přidáme na malé kousky pokrájené žampióny, stáhneme z ohně a přilijeme smetanu. Už nevaříme, necháme jen zhruba čtvrt hodiny odstát. Podáváme například s rýží. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty