Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Tykvový salát s hroznovým vínem
Autor: lanvin
Datum přidání 12.09.2010
Druh receptu Příloha, Svačina
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: 80 Kč
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 nálevový sáček jablečného čaje 
  • 500ml vařící vody
  • 400g tykve /dýně/
  • 2 větší sladká jablka
  • 3 lžíce jablečného octa
  • 200g bílých nebo
  • 100g červených vinných hroznů
  • 1/2 svazku petrželky
  • 2 lžíce jablečné šťávy
  • sůl, bílý pepř
  • 100g smetany
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 100g nasekaných vlašských ořechů
  • listy hlávkového salátu

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Sáček jablečného čaje přelijeme vařící vodou a necháme zakryté louhovat 15 minut. Mezitím oloupeme tykev, vydlabeme semena a nakrouháme. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřinec a nakrájíme, smícháme s tykví a octem. Vinné hrozny  omyjeme a rozpůlíme.Petrželku drobně nasekáme a obojí přidáme do salátu. Vyjmeme nálevový sáček.  Jablečný čaj promícháme s jablečnou šťávou, solí, pepřem, smetanou a olejem. Nalijeme na salát. Jednotlivé porce servírujeme na listu hlávkového salátu a zdobíme oříšky.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Pavlouš | 12.09.2010 - 12:05
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Tak tohle nás moc nezaujalo. Ne, že by to nebylo dobré, ale tykev je docela drahá, surovin je tam hodně, ve výsledku finančně náročnější salát, a přitom chuťově nic moc. Zálivka byla prazvláštní.

Nejnovější články

Kam ještě na jahody?

Máte rádi jahody tak jako my? A chtěli byste zjistit, kde je ještě mají?

Zázrak jménem brambora!

Potravina, kterou všichni známe, je běžně dostupná a přesto netušíme, jak a…

Riziko z potravin - hlásí SVS!

Varování před nebezpečnou sýrovou pomazánkou.

Další zajímavé recepty