Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Tykvový salát s hroznovým vínem
Autor: lanvin
Datum přidání 12.09.2010
Druh receptu Příloha, Svačina
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: 80 Kč
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 nálevový sáček jablečného čaje 
  • 500ml vařící vody
  • 400g tykve /dýně/
  • 2 větší sladká jablka
  • 3 lžíce jablečného octa
  • 200g bílých nebo
  • 100g červených vinných hroznů
  • 1/2 svazku petrželky
  • 2 lžíce jablečné šťávy
  • sůl, bílý pepř
  • 100g smetany
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 100g nasekaných vlašských ořechů
  • listy hlávkového salátu

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Sáček jablečného čaje přelijeme vařící vodou a necháme zakryté louhovat 15 minut. Mezitím oloupeme tykev, vydlabeme semena a nakrouháme. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřinec a nakrájíme, smícháme s tykví a octem. Vinné hrozny  omyjeme a rozpůlíme.Petrželku drobně nasekáme a obojí přidáme do salátu. Vyjmeme nálevový sáček.  Jablečný čaj promícháme s jablečnou šťávou, solí, pepřem, smetanou a olejem. Nalijeme na salát. Jednotlivé porce servírujeme na listu hlávkového salátu a zdobíme oříšky.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Pavlouš | 12.09.2010 - 12:05
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Tak tohle nás moc nezaujalo. Ne, že by to nebylo dobré, ale tykev je docela drahá, surovin je tam hodně, ve výsledku finančně náročnější salát, a přitom chuťově nic moc. Zálivka byla prazvláštní.

Nejnovější články

Speciální daň na slazené nápoje?

Už jste slyšeli o dani na cukr, sůl či tuk? myslíte si, že by to mohl být…

Jaká je nejzdravější strava?

Není univerzální zdravá dieta! Ano jsou univerzální živiny, ale jejich…

BIO potravina roku 2024

PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců vyhlašuje soutěž Nejlepší biopotravina roku…

Další zajímavé recepty