Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Babiččin poctivý cibulový koláč
Autor: Lucka
Datum přidání 06.10.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: 50 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

Na těsto: 

  • 250g polohrubé mouky (špaldové)
  • 150g kvalitního másla
  • 2 lžičky studené vody
  • 2 větší špetky soli

Posyp: 

 

 

  • 500g cibule (červené, příp. bílé)
  • 100g nastrouhaného ementálu (parmazán...)
  • 50g kvalitného másla
  • 1/2 smetany
  • 2 vejce
  • 1/4 malé plechovky sterilovaných žampionů
  • sůl
  •  mouka na vyválení 

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 6,27 g 23,41 g 20,80 g 1 268,28 kJ (303 kcal)
celkově 62,68 g 234,09 g 207,96 g 12 682,75 kJ (3029 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Jako první si vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut odpočinout v ledničce v chladnu a mezitím pokračujeme v náplni, cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké kroužky (já ještě vždy oddělím jednotlivá kolečka, aby se s nimi lépe pracovalo) a dáme osmahnout na rozpálenou pánev s olivovým olejem. Přidám cibuli a opékáme cca 8-10 minut - cibule musí změknout. Potom si v míse umíchám strouhaný sýr se smetanou, vejci a máslem a lehce osolím. Přidám pár sterilovaných žampionů + cibulovou směs  - klidně rovnou z pánve a těsto vyválíme a vyložíme jím předem vymazanou formu (pekáček...) Nasypeme pak vše rovnoměrně na těsto a já peču v troubě cca 50-60 minut při 200°C - záleží na troubě.

Příběh receptu

Je to recept po mé babičce z jejího "zažloutlého" sešitu s receptíky, nám moc chutnal a vypadal skvěle;-)


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

dTest: Každá druhá vinná klobása v testu neuspěla

Vzhledem k oblíbenosti vinných klobás na vánočních stolech Čechů, přebíráme a…

Děkujeme vám, FÉROVÍ čtenáři!

Děkujeme za vaši přízeň! Pojďme se ohlédnout za největšími úspěchy roku 2025 –…

Poslední nákupy bez stresu

Ani nákup těsně před Štědrým dnem nemusí být noční můra. Klíčem je připravit se…

Další zajímavé recepty