Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Špenátová roláda od sousedky
Autor: Lucka
Datum přidání 01.10.2011
Druh receptu Svačina, Večeře, Oběd
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 400 g listového špenátu (dávám mražený porcovaný )
  • 4 vejce
  • 2 lžíce hustého smetanového jogurtu
  • 5 lžic hladké mouky špaldové
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • česnek
  • vegeta
  • sůl
 houbová pomazánka :
  •  lžička hořčice
  • sterilované houby-pokrájené

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Nejdřív si špenát necháme rozmrazit, mezitím si žloutky smíchám s jogurtem, přidám špenát, mouku s práškem do pečiva, pořádně promícháme a osolíme, podle chuti dávám vegetu. Potom si ušlehám bílky a přimíchám ke špenátu .Na připravený plech (potírám olejem aby to šlo líp odloupnout z papíru) a rozetřu rovnoměrně špenátovou směs. Pečeme cca 25 minut na 180°C (až na povrchu zezlátne a zpevní). Necháme vychladnout a mezitím si připravíme pomazánku z uvedených surovin. Lze udělat i z jiné pomazánky kterou máte rádi, v tomhle případě se ale hodí nejvíce houbová, případně houbový krém/ tvaroh apod. Můžeme přidat i cibulku kdo má rád, potřu směsí roládu, zabalím a hotové podávám třeba jako předkrm.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Dřevěné uhlí nebo brikety: co je lepší?

Sezóna grilování je v plném proudu a spolu s ní se znovu objevuje otázka, jaké…

Ceny zmrzlin opět rostou

Letošní zmrzlinová sezóna se opět prodraží, a to jak u kopečkové zmrzliny v…

K létu patří grilování...ale na čem a jak?

Teplé večery a neutuchající zpěv ptáků značí, že přichází čas grilovaček. Lze k…

Další zajímavé recepty