Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Pohankovo-bramborové placky
Autor: neznámý
Datum přidání 16.08.2012
Druh receptu Oběd, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
50 min
Doba vaření: 13 min
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • pohanková mouka hladká 
  • 1/2 lžičky soli
  • trochu másla na pomaštění

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 10,07 g 73,04 g 3,78 g 1 694,28 kJ (405 kcal)
celkově 30,22 g 219,12 g 11,35 g 5 082,83 kJ (1214 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Brambory ve slupce důkladně omyjeme a uvaříme do měkka. Brambory si můžeme uvařit i den předem. Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle na vál nebo do misky. Přisypeme pohankovou mouku, osolíme a vypracujeme v nelepivé a tvárné těsto. Mouku postupně podle potřeby přisypáváme a zaděláváme do brambor. S moukou to moc nepřeháníme, aby placky po upečení nebyly příliš tuhé. Z těsta si odkrojíme malý kousek, který v ruce vytvarujeme do kuličky a poté na lehce pomoučněném vále vyválíme placku. Tento proces opakujeme, dokud nezpracujeme všechno těsto. Placky pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů na máslem vymazaném nebo pečícím papírem vyloženém plechu. Po 10 minutách placky otočíme a pečeme zhruba další 3-4 minuty. Záleží na typu trouby a také na velikosti placek. Placky jíme jen tak na sucho nebo lehce omaštěné máslem. Uvedené množství je na cca 3 plechy, 2-3 porce. 

Tipy na vylepšení

Placky můžeme opéct také na horké plotýnce rozpálených kamen. Stejně dobře nám může posloužit i pánev s keramickým povrchem. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Prohřešky“ Čechů vůči zdravému stravování

Nový průzkum Barometr FOOD, prezentovaný na tiskové konferenci „(Zlo)zvyky na…

O kvalitě mléčných výrobků

Redaktoři dTestu pravidelně rozebírají své testování či zajímavosti, ať už od…

Obědy ve školách se změní

Školní jídelny se připravují na plánovanou změnu spotřebního koše, jehož podobu…

Další zajímavé recepty