Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Dýňová polévka
Autor: Svět zdraví
Datum přidání 06.10.2014
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 500 g dýně hokkaido
  • 3-4 stroužky česneku
  • snítky tymiánu
  • sůl, pepř
  • 10 g olivového oleje
  • cibule nebo šalotka
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • chilli

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 3,19 g 17,13 g 3,74 g 426,34 kJ (102 kcal)
celkově 9,58 g 51,38 g 11,23 g 1 279,02 kJ (305 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Neoloupanou dýni hokkaido nakrájíme na kostky, naskládáme do pekáčku, osolíme, opepříme, pokapeme 5 g olivového oleje, přidáme pár stroužků neloupaného česneku a snítky tymiánu. Pečeme při 180˚C asi půl hodiny. Na zbylém olivovém oleji mezitím orestujeme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme upečenou dýni a zalijeme vývarem. Necháme vařit asi 15 minut. Upečený česnek zbavíme slupky a přidáme do polévky. Nakonec vše rozmixujeme, dochutíme solí, pepřem a špetkou chilli. Místo chilli můžeme použít také kousek strouhaného zázvoru. Pro jemnější chuť lze polévku zjemnit lžící bílého jogurtu nebo ovesnou smetanou.

Příběh receptu

www.svet-zdravi.cz


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Sharunka003 | 4.11.2017 - 22:33
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Polévka výborná a vydatná. Příště bych zkusila hned ten česnek oloupat,ať je taky pěkně opečený a není tím o to víc práce :-)

Nejnovější články

Nebojte se drůbežího masa a vajec!

Vysocepatogenní ptačí chřipka se sice šíří Evropou, ale kromě zdražování z…

Givtí pomocník

Proměňte vaše každodenní nákupy na internetu v dobrý skutek. Vás to nic nestojí…

Máte rádi utopence?

Domácí nebo kupované? Ať tak či tak, tak vždy záleží nejen na kvalitě uzeniny,…

Další zajímavé recepty