Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Dýňová polévka
Autor: Svět zdraví
Datum přidání 06.10.2014
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 500 g dýně hokkaido
  • 3-4 stroužky česneku
  • snítky tymiánu
  • sůl, pepř
  • 10 g olivového oleje
  • cibule nebo šalotka
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • chilli

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 3,19 g 17,13 g 3,74 g 426,34 kJ (102 kcal)
celkově 9,58 g 51,38 g 11,23 g 1 279,02 kJ (305 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Neoloupanou dýni hokkaido nakrájíme na kostky, naskládáme do pekáčku, osolíme, opepříme, pokapeme 5 g olivového oleje, přidáme pár stroužků neloupaného česneku a snítky tymiánu. Pečeme při 180˚C asi půl hodiny. Na zbylém olivovém oleji mezitím orestujeme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme upečenou dýni a zalijeme vývarem. Necháme vařit asi 15 minut. Upečený česnek zbavíme slupky a přidáme do polévky. Nakonec vše rozmixujeme, dochutíme solí, pepřem a špetkou chilli. Místo chilli můžeme použít také kousek strouhaného zázvoru. Pro jemnější chuť lze polévku zjemnit lžící bílého jogurtu nebo ovesnou smetanou.

Příběh receptu

www.svet-zdravi.cz


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Sharunka003 | 4.11.2017 - 22:33
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Polévka výborná a vydatná. Příště bych zkusila hned ten česnek oloupat,ať je taky pěkně opečený a není tím o to víc práce :-)

Nejnovější články

Speciální daň na slazené nápoje?

Už jste slyšeli o dani na cukr, sůl či tuk? myslíte si, že by to mohl být…

Jaká je nejzdravější strava?

Není univerzální zdravá dieta! Ano jsou univerzální živiny, ale jejich…

BIO potravina roku 2024

PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců vyhlašuje soutěž Nejlepší biopotravina roku…

Další zajímavé recepty