| Autor: | neznámý |
| Datum přidání | 30.05.2011 |
| Druh receptu | Oběd, Večeře |
| Doba přípravy surovin: |
10 min |
| Doba vaření: | 30 min |
| Počet porcí: | 4 ks |
| Přibližná cena: | neuvedena |
| Chuť: | |
| Cena: | |
| Obtížnost: | |
|
Přidat vlastní foto
|
|
Muškátový ořech celý
Muškátový ořech celý
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Zeleninový vývar Brodo vegetale
Nasekaná čerstvá zelenina s hustou konzistencí.
Zeleninový vývar
Čirý zeleninový vývar. Sterilováno.
Zeleninový vývar pálivý
Čirý zeleninový vývar. Sterilováno.
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 5,83 g | 20,65 g | 2,04 g | 413,55 kJ (99 kcal) |
| celkově | 23,33 g | 82,61 g | 8,17 g | 1 654,20 kJ (395 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Květák a mrkev důkladně očistíme a pokrájíme na drobné kousky. Nasypeme do hrnce a zalijeme vývarem. Nemáme-li hotový zeleninový vývar, můžeme přidat do hrnce zeleninovou nať a společně povařit. Polévku přivedeme k varu a po 5 minutách přidáme na nudličky pokrájené zelí, ovesné vločky a veškeré koření.
Taky jsem dělala bez zelí a přidala jsem brambory. Byla moc dobrá =)
Vynikající! Uvařila jsem bez zelí - to mi tam moc nesedne..Jinak skvělý nápad zahušťovat polévky ovesnými vločkami! :)
Přidat komentář