Autor: | neznámý |
Datum přidání | 12.02.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 15 min |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Zeleninový vývar Brodo vegetale
Nasekaná čerstvá zelenina s hustou konzistencí.
Zeleninový vývar
Čirý zeleninový vývar. Sterilováno.
Zeleninový vývar pálivý
Čirý zeleninový vývar. Sterilováno.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 3,00 g | 14,79 g | 3,22 g | 420,62 kJ (100 kcal) |
celkově | 6,00 g | 29,59 g | 6,44 g | 841,23 kJ (201 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Chleba (2 krajíce) potrháme na malé kousky, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Přidáme drcený kmín a vaříme dokud se chléb nerozvaří. Mezitím si na pánvi opečeme na kostičky pokrájeny krajíc chleba. Jestliže máme v polévce ještě některé celé kousky chleba rozmačkáme je pomocí vidličky. Poté vařič vypneme. Dochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou, popřípadě solí a už nevaříme. Necháme jen chvíli odležet. Podáváme s opečeným chlebem a petrželkou.
Dnes uvařeno a chutnalo, jen příště rozhodně přidám krajíců tak o dva více, aby byla polévka hustší;-)
Jednoduché, rychlé, syté, výborné! Chleba určitě víc a s česnekem jsem také nešetřila...:)
polévka je moc dobrá
Přidat komentář