Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Chlebová polévka
Autor: neznámý
Datum přidání 12.02.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 15 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 l zeleninového vývaru (nebo bujon bez glutamanu)
  • 3 krajíce tmavého chleba (z toho je 1 na opečení)
  • 1/2 lžíce másla
  • 2 lžíce čerstvé petrželky
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • popřípadě sůl (není nutná)

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 3,00 g 14,79 g 3,22 g 420,62 kJ (100 kcal)
celkově 6,00 g 29,59 g 6,44 g 841,23 kJ (201 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Chleba (2 krajíce) potrháme na malé kousky, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Přidáme drcený kmín a vaříme dokud se chléb nerozvaří. Mezitím si na pánvi opečeme na kostičky pokrájeny krajíc chleba. Jestliže máme v polévce ještě některé celé kousky chleba rozmačkáme je pomocí vidličky. Poté vařič vypneme. Dochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou, popřípadě solí a už nevaříme. Necháme jen chvíli odležet. Podáváme s opečeným chlebem a petrželkou.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Lucka | 12.02.2012 - 15:30
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Dnes uvařeno a chutnalo, jen příště rozhodně přidám krajíců tak o dva více, aby byla polévka hustší;-)

Sunriska | 12.02.2012 - 15:30
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Jednoduché, rychlé, syté, výborné! Chleba určitě víc a s česnekem jsem také nešetřila...:)

nyklovakvetuse@ | 12.02.2012 - 15:30
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

polévka je moc dobrá

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty