| Autor: | neznámý | 
| Datum přidání | 12.02.2012 | 
| Druh receptu | Oběd, Večeře | 
| Doba přípravy surovin: | 10 min | 
| Doba vaření: | 15 min | 
| Počet porcí: | 2 ks | 
| Přibližná cena: | neuvedena | 
| Chuť: | |
| Cena: | |
| Obtížnost: | |
| Přidat vlastní foto | |
 
				 
				 
				 
				 
				 
		
								
									Madeta Jihočeské máslo
								
								
								Obsah tuku: 82%
							
								
									Tradiční české máslo
								
								
								Máslo
							
								
									Zeleninový vývar Brodo vegetale
								
								
								Nasekaná čerstvá zelenina s hustou konzistencí.
							
								
									Zeleninový vývar
								
								
								Čirý zeleninový vývar. Sterilováno. 
							
								
									Zeleninový vývar pálivý
								
								
								Čirý zeleninový vývar. Sterilováno.
							
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 3,00 g | 14,79 g | 3,22 g | 420,62 kJ (100 kcal) | 
| celkově | 6,00 g | 29,59 g | 6,44 g | 841,23 kJ (201 kcal) | 
Hodnoty jsou pouze orientační.
Chleba (2 krajíce) potrháme na malé kousky, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Přidáme drcený kmín a vaříme dokud se chléb nerozvaří. Mezitím si na pánvi opečeme na kostičky pokrájeny krajíc chleba. Jestliže máme v polévce ještě některé celé kousky chleba rozmačkáme je pomocí vidličky. Poté vařič vypneme. Dochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou, popřípadě solí a už nevaříme. Necháme jen chvíli odležet. Podáváme s opečeným chlebem a petrželkou.
Dnes uvařeno a chutnalo, jen příště rozhodně přidám krajíců tak o dva více, aby byla polévka hustší;-)
Jednoduché, rychlé, syté, výborné! Chleba určitě víc a s česnekem jsem také nešetřila...:)
polévka je moc dobrá
Přidat komentář