Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Špenátová polévka s jáhlami
Autor: Svět zdraví
Datum přidání 12.10.2014
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 100 g jáhel
  • 600 g čerstvého špenátu nebo 400 g zmraženého
  • 3 větší brambory
  • 1 cibule
  • 1 lžíce Würzlu
  • 2 lžíce shoyu
  • špetka muškátového květu
  • sójová smetana
  • 4 lžíce slunečnicového oleje

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 7,69 g 21,03 g 12,98 g 966,20 kJ (231 kcal)
celkově 30,74 g 84,12 g 51,93 g 3 864,81 kJ (923 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Uvaříme jáhly ve 200 ml vody - propláchneme je, 5 minut mírně vaříme a necháme dojít pod pokličkou. Cibuli nakrájíme nahrubo a osmahneme na oleji, zalijeme ¾ l vody a přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory. Vaříme do změknutí brambor. Přidáme špenát, koření, sójovou omáčku, zamícháme a necháme pod pokličkou odstát. Polévku rozmixujeme dohladka a vmícháme uvařené jáhly. Na talíři polévku zjemníme sójovou smetanou.

Příběh receptu

www.svet-zdravi.cz


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Nebojte se drůbežího masa a vajec!

Vysocepatogenní ptačí chřipka se sice šíří Evropou, ale kromě zdražování z…

Máte rádi utopence?

Domácí nebo kupované? Ať tak či tak, tak vždy záleží nejen na kvalitě uzeniny,…

Kontroly olivových olejů

Státní zemědělské a potravinářská inspekce (SZPI)kromě pravidelných kontrol…

Další zajímavé recepty