Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Pečené zeleninové chipsy
Autor: happy.lenulka@
Datum přidání 06.02.2011
Druh receptu Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
30 min
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 8 ks
Přibližná cena: 50 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 3 velké mrkve
  • 3 velké brambory
  • 3 středně velké batáty (sladké brambory)
  • 2 středně velké červené řepy
  • panenský olivový olej
  • sůl 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 4,56 g 47,91 g 2,76 g 973,59 kJ (233 kcal)
celkově 36,47 g 383,24 g 22,10 g 7 788,74 kJ (1860 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na co nejtenší plátky. Plech vyložíme pečícím papírem a na něj naskládáme nakrájenou zeleninu. Je dobré dělat každou zeleninu zvlášť na plechu, protože každá se peče trošku jinou dobu. Každý plátek zeleniny přetřeme peroutkem olivovým olejem. Pečeme při zhruba 130°C tak dlouho, dokud není zelenina křupavá. Upečené nejlépe hned konzumujeme posypané trochou soli. Ale vydrží i v sáčku, ale čím čerstvější, tím lepší. Pokud budeme brambůrky skladovat, tak je nesolíme. Až těsně před konzumací, jinak brambůrky zvlhnou.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

dTest: Každá druhá vinná klobása v testu neuspěla

Vzhledem k oblíbenosti vinných klobás na vánočních stolech Čechů, přebíráme a…

Poslední nákupy bez stresu

Ani nákup těsně před Štědrým dnem nemusí být noční můra. Klíčem je připravit se…

ZERO WASTE dárky ze spíže

Stop zbytečnostem! Neplýtvejte a obdarujte své blízké dárkem s příběhem. Jedlé…

Další zajímavé recepty