Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Knedlík ze špaldové mouky
Autor: Eva
Datum přidání 13.10.2011
Druh receptu Příloha
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: 20 min
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 300 g špaldové mouky celozrnné
  • 100 g polohrubé mouky
  • 200 ml mléka
  • 30 g droždí
  • 1 vejce
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 1 špetka soli

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 9,07 g 53,01 g 2,91 g 1 086,96 kJ (260 kcal)
celkově 54,43 g 318,06 g 17,43 g 6 521,75 kJ (1558 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Zaděláme stejně jako klasické těsto na knedlíky. Nejprve si připravíme kvásek, a to z vlažného mléka, droždí,  špetky soli a cukru. Na vál nasypeme mouku, do důlku rozklepneme vejce a přidáme kvásek. Těsto přikryté utěrkou necháme v teple odpočinout a vykynout (cca na hodinu, ale může být i méně). Pak vytvoříme dvě šišky, které dáme vařit do vroucí vody asi na 20 minut. Můžeme uvařit i v páře. Hotový knedlík poznáme tak, že do něho píchneme špejlí a těsto se na ni nepřilepí. Vyndaný knedlík lehce propícháme špejlí.  


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

kattusskka | 9.05.2015 - 12:23
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

výborný, hned na poprvé se podařil...  :)

mamkaalca@ | 13.10.2011 - 18:54
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

výborný

Nejnovější články

dTest: Každá druhá vinná klobása v testu neuspěla

Vzhledem k oblíbenosti vinných klobás na vánočních stolech Čechů, přebíráme a…

Konec svátečního plýtvání

Po Vánocích bývá lednice plná. Nenechte to dojít do koše! Máme pro vás rychlé a…

Děkujeme vám, FÉROVÍ čtenáři!

Děkujeme za vaši přízeň! Pojďme se ohlédnout za největšími úspěchy roku 2025 –…

Další zajímavé recepty