Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Raw lněné krekry
Autor: Sunriska
Datum přidání 10.01.2014
Druh receptu Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 0 min
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1/2 hrníčku lněného semínka
  • 1/4 hrníčku pohanky
  • sůl
  • koření dle chuti (kmín, mák, mořská řasa, kari koření, sladká paprika,...)

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 3,50 g 13,71 g 13,50 g 1 129,04 kJ (270 kcal)
celkově 10,50 g 41,13 g 40,50 g 3 387,13 kJ (809 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Alespoň 6 hodin předem si namočíme lněná semínka. Pohanku umelele na mouku (nebo použijeme již koupenou) a společně se semínky a trochou soli umixujeme do husté kaše. Dle potřeby přilejeme vodu, ale ne moc - hmota by měla být spíš tužší. Poté rozložíme na plech s pečícím papírem, posypeme kořením a sušíme dle uvážení. Během sušení nesmí být překročena teplota 42 °C - to je nejdůležitější! Nejlepší metoda je použití sušičky na ovoce, která umožňuje nastavení teploty na 40 °C. Pokud sušičku nemáme k dispozici - v zimě můžeme využít topení, v létě sluníčko. Pro urychlení můžeme použít i klasickou troubu, kterou nastavíme na 40 °C. Po lehkém zaschnutí plát rozkrájíme nožem na čtverečky a po úplném zaschnutí vrchní části krekry opatrně otočíme, aby doschla i spodní strana. Celý proces sušení trvá cca 3 hodiny v troubě, poté plech vyndáme a necháme přes noc dosušit u topení. Krekry jsou krásně křupavé. Chuťově připomínají klasické knäckebroty.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Není logo jako logo...

Nejen loga, ale i různá zdravotní a výživová tvrzení najdeme na obalech…

Test mléčných čokolád

V hledáčku dTestu tentokrát skončily mléčné čokolády s lískovými oříšky. A…

Něco pro dobrou náladu...

I o potravinách lze vtipkovat... myslíte si, že by některé měly být jen na…

Další zajímavé recepty