Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Dýňový džus
Autor: karča
Datum přidání 09.09.2012
Druh receptu Nápoj
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 8 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

 

  • 3 kg dýně
  • 2  1/5 l vody
  • 1/2 kg cukru
  • 1 lžíce kys. citronové
  • citrony

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 0,14 g 98,01 g 0,48 g 1 656,45 kJ (396 kcal)
celkově 1,12 g 784,08 g 3,86 g 13 251,60 kJ (3165 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Dýni oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pak ji na 24 hodin namočíme ve vodě s cukrem a kys. citronovou. Druhý den přidáme 2 nakrájené citrony i s kůrou. Vše uvaříme do měkka. Vychladlé rozmixujeme. Tuto směs rozmícháme v 10 l převařené vody. Přecedíme.  

Tipy na vylepšení

Lze obohatit navíc dalšími 3 kusy citrónů, popř. 1 ananasovou konzervou.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

karča | 9.09.2012 - 00:31

Psala jsem o změnu receptu, ale zůstává stejný, tak to píšu zde a omlouvám se za chybný recept. Vody má být 2,5 litru, cukru 1,20 kg.

Ivanqa | 9.09.2012 - 00:31

Jak džus uchováváte (v čem, kde) a jak dlouho vydrží?

karča | 9.09.2012 - 00:31

Džus jsem přestala ředit (nemám tolik sklenic) a plním jej do sklenic jako stoprocentní. Naředím si ho pak sama po otevření sklenice. Ušetří to spoustu práce. Džus si zavařte a vydrží vám klidně do další sezony, ikdyž o tom pochybuji:-)) Uchovávám ve sklenicích (0,7 l) ve sklepě. Většinou je ale vypitý tak rychle, že pak lituju té práce se zavařováním. Příští rok už ho nechám nezavařený v lednici do vypití.

Nejnovější články

Nebojte se drůbežího masa a vajec!

Vysocepatogenní ptačí chřipka se sice šíří Evropou, ale kromě zdražování z…

Máte rádi utopence?

Domácí nebo kupované? Ať tak či tak, tak vždy záleží nejen na kvalitě uzeniny,…

Kontroly olivových olejů

Státní zemědělské a potravinářská inspekce (SZPI)kromě pravidelných kontrol…

Další zajímavé recepty