| Autor: | neznámý | 
| Datum přidání | 26.09.2012 | 
| Druh receptu | Oběd, Večeře | 
| Doba přípravy surovin: | 15 min | 
| Doba vaření: | 45 min | 
| Počet porcí: | 4 ks | 
| Přibližná cena: | 150 Kč | 
| Chuť: | |
| Cena: | |
| Obtížnost: | |
| Přidat vlastní foto | |
 
			 
			 
			 
				 
				 
		
								
									Sůl s jodem Tesco Value
								
								
								Jedlá sůl s jodem vakuová
							
								
									Bulgur Arax
								
								
								Drcená pšenice
							
								
									Paprika sladká mletá Vitana
								
								
								Paprika sladká mletá
							
								
									Pomodori Pelati San Fabio
								
								
								Loupaná rajčata v rajčatové šťávě - pasterováno.
							
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 13,89 g | 62,61 g | 4,40 g | 1 322,11 kJ (316 kcal) | 
| celkově | 55,55 g | 250,43 g | 17,61 g | 5 288,44 kJ (1263 kcal) | 
Hodnoty jsou pouze orientační.
Bulgur lehce posolíme a zalijeme horkou vodou poměr 1:2 (bulgur:voda). Minutu povaříme a necháme odstát. Mezitím nakrájíme na drobno cibuli, česnek a osmahneme. Poté přidáme čerstvý zázvor, také na drobno nasekaný (zázvoru stačí malý kousek, je velmi aromatický) a zakápneme citronem. Přidáme špetku chilli, sladkou papriku, indické koření a pepř. Dále přidáme loupaná rajčata i s rajčatovým nálevem; pokud je máme v celku, tak je pokrájíme. Nadrobno nakrájíme papriky a cuketu a přidáme k rajčatům. Tuto směs vaříme do měkka. Po vyvaření přebytečné vody z rajčat můžeme lehce dosolit a smícháme s bulgurem.
Jídlo je to dobré a zdravé,jen jsem to trošku přehnala s tím chilli,ale nakonec se to dalo,jinak nám to moc chutnalo :-)
Tohle jídlo nám chutnalo, bulgur a ovčí sýr máme moc rádi, směs koření byla zajímavá, cuketa byla v jídle výborná.
Přidat komentář