| Autor: | neznámý |
| Datum přidání | 09.12.2011 |
| Druh receptu | Oběd, Večeře |
| Doba přípravy surovin: |
15 min |
| Doba vaření: | 40 min |
| Počet porcí: | 8 ks |
| Přibližná cena: | neuvedena |
| Chuť: | nehodnoceno |
| Cena: | nehodnoceno |
| Obtížnost: | nehodnoceno |
|
Přidat vlastní foto
|
|
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Bulgur Arax
Drcená pšenice
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 10,23 g | 46,77 g | 4,46 g | 1 018,97 kJ (243 kcal) |
| celkově | 81,86 g | 374,13 g | 35,67 g | 8 151,79 kJ (1947 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Nejdříve si očistíme zeleninu, cibuli a česnek oloupeme. Zelí pokrájíme na tenké nudličky, cibuli nadrobno, mrkev nastrouháme nahrubo a tempeh na kostičky. Bulgur několikrát propereme, nasypeme do hrnce, přidáme zeleninu a tempeh. Zalijeme horkou vodou zhruba 2 cm nad povrch a vaříme na mírném ohni do měkka. Je-li potřeba, během vaření vodu dolijeme. Mezitím si na pánvi na olivovém oleji pozvolna osmahneme cibulku. K bulguru těsně před koncem vmícháme prolisovaný česnek, majoránku a podle chuti osolíme. Servírujeme s osmahnutou cibulkou.
Přidat komentář