Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Bulgur s restovanou cibulkou
Autor: neznámý
Datum přidání 09.12.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 8 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 500 g bulguru
  • 250 g hlávkového zelí
  • 40 g uzeného tempehu
  • 3 stroužky česneku
  • 2 cibule
  • 1 mrkev
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky majoránky
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 10,23 g 46,77 g 4,46 g 1 018,97 kJ (243 kcal)
celkově 81,86 g 374,13 g 35,67 g 8 151,79 kJ (1947 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nejdříve si očistíme zeleninu, cibuli a česnek oloupeme. Zelí pokrájíme na tenké nudličky, cibuli nadrobno, mrkev nastrouháme nahrubo a tempeh na kostičky. Bulgur několikrát propereme, nasypeme do hrnce, přidáme zeleninu a tempeh. Zalijeme horkou vodou zhruba 2 cm nad povrch a vaříme na mírném ohni do měkka. Je-li potřeba, během vaření vodu dolijeme. Mezitím si na pánvi na olivovém oleji pozvolna osmahneme cibulku. K bulguru těsně před koncem vmícháme prolisovaný česnek, majoránku a podle chuti osolíme. Servírujeme s osmahnutou cibulkou.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Dřevěné uhlí nebo brikety: co je lepší?

Sezóna grilování je v plném proudu a spolu s ní se znovu objevuje otázka, jaké…

Ceny zmrzlin opět rostou

Letošní zmrzlinová sezóna se opět prodraží, a to jak u kopečkové zmrzliny v…

K létu patří grilování...ale na čem a jak?

Teplé večery a neutuchající zpěv ptáků značí, že přichází čas grilovaček. Lze k…

Další zajímavé recepty