| Autor: | neznámý | 
| Datum přidání | 09.12.2011 | 
| Druh receptu | Oběd, Večeře | 
| Doba přípravy surovin: | 15 min | 
| Doba vaření: | 40 min | 
| Počet porcí: | 8 ks | 
| Přibližná cena: | neuvedena | 
| Chuť: | nehodnoceno | 
| Cena: | nehodnoceno | 
| Obtížnost: | nehodnoceno | 
| Přidat vlastní foto | |
 
			 
			 
			 
				 
				 
		
								
									Olio extra vergine di oliva
								
								
								Extra panenský olivový olej
							
								
									Olio di sansa di oliva
								
								
								Olivový olej z pokrutin
							
								
									Bulgur Arax
								
								
								Drcená pšenice
							
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 10,23 g | 46,77 g | 4,46 g | 1 018,97 kJ (243 kcal) | 
| celkově | 81,86 g | 374,13 g | 35,67 g | 8 151,79 kJ (1947 kcal) | 
Hodnoty jsou pouze orientační.
Nejdříve si očistíme zeleninu, cibuli a česnek oloupeme. Zelí pokrájíme na tenké nudličky, cibuli nadrobno, mrkev nastrouháme nahrubo a tempeh na kostičky. Bulgur několikrát propereme, nasypeme do hrnce, přidáme zeleninu a tempeh. Zalijeme horkou vodou zhruba 2 cm nad povrch a vaříme na mírném ohni do měkka. Je-li potřeba, během vaření vodu dolijeme. Mezitím si na pánvi na olivovém oleji pozvolna osmahneme cibulku. K bulguru těsně před koncem vmícháme prolisovaný česnek, majoránku a podle chuti osolíme. Servírujeme s osmahnutou cibulkou.
Přidat komentář