Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Bulgur se zeleninou a pečeným stehýnkem
Autor: Lelinka
Datum přidání 24.07.2014
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 45 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 150 g bulguru
  • 1 cibule
  • 6–8 stroužků česneku
  • 50 g mraženého nebo čerstvého hrášku
  • 50 g mražené kukuřice
  • půlka červené papriky
  • olivový olej
  • mořská sůl
  • 2 kuřecí stehna

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 31,31 g 59,75 g 18,25 g 2 106,22 kJ (503 kcal)
celkově 62,62 g 119,50 g 36,50 g 4 212,44 kJ (1006 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Bulgur propláchneme, přidáme asi 400 ml vody, trochu soli a dáme pomalu vařit. Přikryjeme pokličkou. Velice mírným varem a bez míchání bude bulgur měkký asi za 20 minut. Hrášek, kukuřici a nakrájenou červenou papriku uvaříme ve slané vodě zvlášť. Scedíme a vývar ponecháme na podlévání. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme uvařenou zeleninu, krátce orestujeme, podlijeme trochu zeleninovým vývarem, okořeníme bazalkou a chvíli vše podusíme. Poté přidáme uvařený bulgur. Teplý bulgur se zeleninou natlačíme do misek, upěchujeme a pak vyklopíme na talíře. Stehno upečeme tak, jak jsme zvyklý.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty