Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Bylinkový chléb celozrnný
Autor: neznámý
Datum přidání 14.08.2012
Druh receptu Oběd, Snídaně, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
70 min
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 300 g špaldové mouky celozrnné jemné
  • 200 g žitné mouky
  • 15-18 g droždí
  • 390 ml vlažné vody
  • 1 hrst dýňových semínek
  • 1 lžička ječmenné sladěnky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky majoránky
  • 1/2 lžičky provensálského koření
  • olivový olej na potření

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 5,33 g 39,00 g 3,67 g 896,22 kJ (214 kcal)
celkově 53,29 g 389,96 g 36,75 g 8 962,16 kJ (2140 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Odvážené množství mouk nasypeme do misky, přidáme ostatní sypké suroviny a promícháme. Uprostřed vytvoříme důlek, do kterého nadrobíme droždí a zalijeme částečně vlažnou vodou. Ve vytvořeném důlku jemně mícháme, dokud se nám droždí nerozpustí. Ve zbytku vody rozpustíme sladěnku, kterou vlijeme do těsta jako poslední. Vařečkou uhněteme těsto a necháme čtvrt hodiny odpočinout. Plech vyložíme pečícím papírem, vyklopíme těsto a vytvarujeme tvar chleba. Necháme kynout pod utěrkou v teplé místnosti asi 45 minut. Vykynutý chléb před pečením potřeme olivovým olejem a vložíme do předehřáté trouby na 230 stupňů. Na dno trouby vložíme plecháček s vodou (pozor na vypaření). Po 10 minutách troubu stáhneme na 180 stupňů a pečeme dalších cca 25 minut.   


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty