Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Dalamánky
Autor: Viťa
Datum přidání 25.03.2013
Druh receptu Snídaně, Svačina
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 25 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 125 ml vlažné vody
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička mořské soli
  • 1 lžička kmínu
  • 3 lžičky drceného lněného semínka
  • 200 g celozrnné pšeničné mouky
  • 100 g hladké mouky
  • 50 g žitné celozrnné mouky
  • 250 ml žitného kvasu
  • vejce na potření
  • kmín a hrubozrnná sůl na posypaní

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Do mísy dáme všechny suroviny (první tekuté, potom sypké). Těsto pořádně propracujeme a necháme chvíli kynout. Asi 35 minut.Potom z těsta tvoříme dalamánky, které necháme na teplém místě kynout ještě dalších 15 minut.Troubu si předehřejeme na 180°C.Vykynuté dalamánky (asi 10 ks) pomažeme vajíčkem a posypeme solí a kmínem. Dáme péct do trouby na pečící papír. Pečeme 25-30 minut.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty