Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Celozrnné spirálky s bazalkovým pestem
Autor: neznámý
Datum přidání 03.06.2011
Druh receptu Oběd
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 400 g celozrnných těstovin 
  • 1 květák
  • 1 celer
  • 1 cibule
  • 1 lžička kokosového oleje
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 lžička bazalkového pesta
  • 3 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžíce nasekané pažitky
  • 1 hrst strouhaného sýru
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 18,02 g 86,29 g 6,68 g 2 058,15 kJ (492 kcal)
celkově 72,07 g 345,17 g 26,73 g 8 232,59 kJ (1966 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Květák rozebereme na drobné růžičky, očištěný celer pokrájíme a společně povaříme ve vroucí vodě. V jiném hrnci uvaříme těstoviny podle návodu uvedeném na obalu. V nepřilnavé pánvi rozpustíme kokosový olej a osmahneme cibulku. Přidáme uvařený květák s celerem, kmín, bazalkové pesto a zhruba dvě minuty restujeme. Podle chuti osolíme. Vmícháme těstoviny a pokapeme citronovou šťávou. Na talíři posypeme sýrem a pažitkou a můžeme servírovat.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty