| Autor: | neznámý |
| Datum přidání | 17.07.2011 |
| Druh receptu | Oběd |
| Doba přípravy surovin: |
15 min |
| Doba vaření: | 20 min |
| Počet porcí: | 3 ks |
| Přibližná cena: | neuvedena |
| Chuť: | nehodnoceno |
| Cena: | nehodnoceno |
| Obtížnost: | nehodnoceno |
|
Přidat vlastní foto
|
|
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 22,03 g | 65,28 g | 1,44 g | 1 415,20 kJ (338 kcal) |
| celkově | 66,08 g | 195,85 g | 4,33 g | 4 245,60 kJ (1014 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Červenou čočku propereme a namočíme na několik hodin do vody. Poté vodu slijeme a nalijeme čerstvou, aby byla zhruba 1 cm nad povrchem. Během vaření můžeme vodu dolévat, ne však tolik, aby se nemusela dodatečně zahušťovat. Před začátkem vaření si nejprve očistíme zeleninu a pokrájíme na malé kostičky. Čočku vaříme na mírném ohni pod pokličkou společně se zelím, kořenovou zeleninou a tymiánem. Solíme až na úplný závěr. Uvařenou čočku se zeleninou podáváme samotnou nebo celozrnným pečivem. Pokrm můžeme dozdobit barevnou paprikou a jarní cibulkou.
Přidat komentář