Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Čočka na kyselo
Autor: neznámý
Datum přidání 07.07.2010
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 300 g čočky
  • 30 g špaldové mouky jemně mleté
  • 2 ks česneku
  • 20 g másla
  • 2 lžíce octa
  • 3 lžičky třtinového cukru
  • 1 lžička himalájské soli

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 26,43 g 68,63 g 6,89 g 1 902,00 kJ (454 kcal)
celkově 79,29 g 205,89 g 20,67 g 5 706,01 kJ (1363 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Na pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku, mícháme a promačkáváme vařečkou dokud se nám jíška lehce neopraží. Přebranou a opranou čočku namočíme alespoň na dvě hodiny do vody a dáme vařit. Těsně před dovařením přidáme jíšku, prolisovaný česnek, ocet, třtinový cukr a osolíme. Podle chuti můžeme více okyselit octem nebo osladit třtinovým cukrem.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

dTest: Každá druhá vinná klobása v testu neuspěla

Vzhledem k oblíbenosti vinných klobás na vánočních stolech Čechů, přebíráme a…

Poslední nákupy bez stresu

Ani nákup těsně před Štědrým dnem nemusí být noční můra. Klíčem je připravit se…

ZERO WASTE dárky ze spíže

Stop zbytečnostem! Neplýtvejte a obdarujte své blízké dárkem s příběhem. Jedlé…

Další zajímavé recepty