Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Čočka na kyselo
Autor: neznámý
Datum přidání 07.07.2010
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 300 g čočky
  • 30 g špaldové mouky jemně mleté
  • 2 ks česneku
  • 20 g másla
  • 2 lžíce octa
  • 3 lžičky třtinového cukru
  • 1 lžička himalájské soli

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 26,43 g 68,63 g 6,89 g 1 902,00 kJ (454 kcal)
celkově 79,29 g 205,89 g 20,67 g 5 706,01 kJ (1363 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Na pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku, mícháme a promačkáváme vařečkou dokud se nám jíška lehce neopraží. Přebranou a opranou čočku namočíme alespoň na dvě hodiny do vody a dáme vařit. Těsně před dovařením přidáme jíšku, prolisovaný česnek, ocet, třtinový cukr a osolíme. Podle chuti můžeme více okyselit octem nebo osladit třtinovým cukrem.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Test tavených sýrů 2024

V roce 2023 uplynulo sto let od chvíle, kdy se u nás, přesněji řečeno ve…

Další zajímavé recepty