| Autor: | neznámý | 
| Datum přidání | 18.02.2011 | 
| Druh receptu | Oběd, Večeře | 
| Doba přípravy surovin: | 10 min | 
| Doba vaření: | 30 min | 
| Počet porcí: | 4 ks | 
| Přibližná cena: | 50 Kč | 
| Chuť: | nehodnoceno | 
| Cena: | nehodnoceno | 
| Obtížnost: | nehodnoceno | 
| Přidat vlastní foto | |
 
			 
				 
				 
				 
				 
		
								
									Madeta Jihočeské máslo
								
								
								Obsah tuku: 82%
							
								
									Tradiční české máslo
								
								
								Máslo
							
								
									Sůl s jodem Tesco Value
								
								
								Jedlá sůl s jodem vakuová
							
								
									Pilos Smetana kysaná
								
								
								Smetana kysaná pochoutková. Obsah tuku min. 16%.
							
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 2,14 g | 12,34 g | 1,91 g | 301,53 kJ (72 kcal) | 
| celkově | 8,55 g | 49,37 g | 7,64 g | 1 206,10 kJ (288 kcal) | 
Hodnoty jsou pouze orientační.
Na másle osmažíme cibulku, přidáme syrovou, oloupanou a nakrájenou či nastrouhanou červenou řepu. Trochu osmažíme, osolíme, přidáme tymián, můžeme opepřit, zalejeme vodou, vhodíme zeleninovou kostku a vaříme asi půl hodiny. Když je řepa uvařená, rozmixujeme, přidáme zakysanou smetanu a podáváme.
Jindy můžeme použít sladkou smetanu a polévka bude mít zase jinou chuť. Kdo chce, může polévku klasicky zahustit, třeba ovesnými vločkami.
Přidat komentář