| Autor: | neznámý | 
| Datum přidání | 05.07.2010 | 
| Druh receptu | Oběd, Večeře | 
| Doba přípravy surovin: | 10 min | 
| Doba vaření: | 90 min | 
| Počet porcí: | 2 ks | 
| Přibližná cena: | neuvedena | 
| Chuť: | |
| Cena: | |
| Obtížnost: | |
| Přidat vlastní foto | |
 
			 
				 
				 
				 
				 
		
								
									Madeta Jihočeské máslo
								
								
								Obsah tuku: 82%
							
								
									Tradiční české máslo
								
								
								Máslo
							
								
									Biotrend Bio citróny
								
								
								Bio citróny, odrůda: Primofiore, kategorie: 5, jakost: 1
							
								
									Pilos Smetana kysaná
								
								
								Smetana kysaná pochoutková. Obsah tuku min. 16%.
							
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 3,27 g | 13,79 g | 17,51 g | 896,69 kJ (214 kcal) | 
| celkově | 6,53 g | 27,59 g | 35,02 g | 1 793,38 kJ (428 kcal) | 
Hodnoty jsou pouze orientační.
Kuřecí stehýnka omyjeme a naložíme je do citrónové šťávy nejlépe přes noc. Kuřecí stehýnka vyjmeme z citrónové šťávy, ze všech stran okořeníme, vložíme do pekáčku, lehce podlijeme vodou, vložíme máslo a dáme zapéct s víkem. Po 40 minutách víko sundáme a přendáme do něho kuřecí stehýnka. Posypeme je na kousky pokrájeným česnekem, zalijeme zakysanou smetanou a pečeme dozlatova už nepřikryté. Podáváme s těstovinami nebo s rýží.
Velmi dobré,i když s vařeným bramborem.
Přidat komentář