Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Cizrnový salát s tuňákem
Autor: neznámý
Datum přidání 09.11.2012
Druh receptu Svačina, Večeře, Oběd
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 200g cizrny
  • 180g tuňáka ve vlastní šťávě
  • 4 žampióny
  • 2 krajíce pšenično-žitného chleba
  • 2 rajčata
  • 1 paprika
  • 1 mrkev
  • 1 jarní cibulka
  • olivový olej
  • himalájská sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 26,01 g 43,48 g 6,19 g 1 426,55 kJ (341 kcal)
celkově 104,03 g 173,92 g 24,77 g 5 706,20 kJ (1363 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Cizrnu namočíme na několik hodin do vody, čím déle tím lépe, protože ji pak k uvaření stačí kratší doba. Z cizrny slijeme vodu a dáme vařit do nové. Jakmile je téměř měkká, přisypeme na drobno pokrájenou mrkev a po chvíli přihodíme plátky žampiónů. Uvaříme doměkka. Na olivovém oleji osmahneme jarní cibulku, přidáme tuňáka,  na kostičky pokrájenou paprika a rajčata. Už nevaříme pouze promícháme případně osolíme a dáme stranou.Chléb si pokrájíme na kostičky a osmahneme na sucho na pánvi. Všechny suroviny smícháme dohromady. Podáváme ještě teplé. Salát je výborný i za studena.  


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

renatakam@ | 9.11.2012 - 17:54

Opravdu výborný recept,přidala jsem listový špenát navíc...

Luc | 9.11.2012 - 17:54
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Výborná je aj cizrna, tuniak, pórek, sušené paradajky a lístky z redkvičky:)

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty